Nieuws

23 februari 2024

Tibbe loopt snuffelstage in Ten Post

Scholier Tibbe was afgelopen week één dag lang archeoloog. In Ten Post assisteerde hij bij een bijzondere opgraving waar we de fundamenten van een oude woning onderzoeken. Ter plaatse werkte Tibbe de hele dag mee en vond aardewerk, botjes en een bijzondere naairing.

6 december 2023

Innovatief inwinnen met nieuwe scanmethodieken

Eén van de thema’s waar we waterschappen mee ondersteunen is het innovatief inwinnen van data. Om de medewerkers van Waterschap Vallei en Veluwe te inspireren en kennis te laten maken met nieuwe inwintechnieken, hielden we een innovatiesessie bij het gemaal Terwolde.

2 november 2023

Overhandiging prijs Techniek Tastbaar aan scholier Marrit

Scholier Marrit bezocht Techniek Tastbaar in Leek en deed mee aan onze prijsvraag. Zij raadde op enkele meters na de lengte van de rode kabel en won daarmee een solar bouwpakket! We zochten Marrit thuis op om haar de prijs te overhandigen.

31 oktober 2023

Geo-afdelingen gaan samen verder als GeoSolutions

Vanaf 1 januari 2024 gaan onze afdelingen Geo-ICT & Data en Geo-Info samen verder onder de naam GeoSolutions. Door de afdelingen samen te voegen ontstaan er nog sterkere digitaliserings- en innovatiemogelijkheden binnen MUG Ingenieursbureau.

24 oktober 2023

Ingenieursbureau Movares en Innovus Smart Engineering bundelen krachten

Advies- en ingenieursbureau Movares, specialist in oplossingen voor spoor-, mobiliteit-, energie- en infrastructuurvraagstukken, maakt vandaag bekend dat het overeenstemming heeft bereikt met Innovus Smart Engineering om samen één van de grootste onafhankelijke ingenieursbureaus in Nederland te vormen.

9 oktober 2023

Techniek Tastbaar Leek geslaagd

Bijna 2000 bezoekers bezochten afgelopen vrijdag Techniek Tastbaar in Leek. Een uiteenlopend evenement, waarin kinderen de wereld van techniek ontdekken door te doen, vragen te stellen en dingen te maken. Ongeveer veertig bedrijven namen deel en lieten de veelzijdigheid van hun beroep zien. Klasgenoten, leerkrachten en ouders leerden bij onze stand meer over de thema’s wegenbouw en energie.

6 oktober 2023

Energietransitieprojecten bij MUG Ingenieursbureau

Met de visie 'Zicht op Nederland' gaat een data-infrastructuur ontwikkeld worden die invulling geeft aan complexe maatschappelijke opgaven als de energietransitie. Bij MUG Ingenieursbureau kunnen we niet wachten tot het zover is. Want we weten hoe belangrijk omgevingsdata zijn voor het aansluiten van wind- en zonneparken, het verzwaren van kabeltracés en verschillende onderzoeken. Bovendien: de vraag daarnaar explodeert.

29 augustus 2023

Vrijwilliger Tim helpt bij de archeologische opgraving in Bedum

Gisteren ontvingen wij de hulp van onze jongste vrijwilliger Tim. In de laatste week van zijn zomervakantie hielp hij ons met zijn metaaldetector. Met zijn vader bezocht hij de opgraving in Bedum en vond daar onder andere een oude munt in een beerput.

29 augustus 2023

Esri GIS Conferentie | 20 & 21 september

Op 20 en 21 september zijn wij aanwezig op de jaarlijkse Esri GIS Conferentie. De Esri GIS Conferentie is het grootste, jaarlijkse GIS-evenement in Nederland en vindt plaats in het Postillion Hotel & Convention Centre WTC Rotterdam.

13 juli 2023

Digital Twin genomineerd voor Computable Award! Stemmen tot 5 oktober mogelijk

Ict-vaktitel Computable heeft tien nominaties uitgedeeld binnen de Computable Awards 2023 in de categorie Overheidsproject. De Digital Twin van SADC is één van de tien genomineerden in deze categorie.

5 juli 2023

Elektrische cargobike in ontvangst genomen

Op woensdag 5 juli nam Edwin Oostinga een splinternieuwe cargobike in ontvangst. De elektrische bakfiets is een goed alternatief voor de auto voor het vervoer van materiaal over korte afstanden. De bakfiets is gratis beschikbaar gesteld door Groningen Bereikbaar om enkele weken te testen en werd uitgereikt door René Schripsema, directeur Groningen Bereikbaar.

26 juni 2023

Programma Helix: netverzwaring voor Kop van Noord-Holland en West-Friesland

Op vrijdag 23 juni ondertekende A.Hak een raamcontract met Alliander voor programma Helix. Hierin gunt A.Hak een groot onderdeel van de opdracht aan MUG Ingenieursbureau. Helix bestaat uit een aanzienlijke netverzwaring in de ‘Kop van Noord-Holland’ en West-Friesland. Samen met deze partijen werken wij mee aan de energietransitie in Noord-Holland.

Certificering