Nieuws

21 juni 2024

Geslaagde GeoWeek in Bedum

Op donderdag 20 juni namen we deel aan de landelijke GeoWeek. Leerlingen van basisschool St. Walfridus in Bedum kregen deze dag een inkijkje in de beroepen van archeoloog, landmeter en bodemspecialist.

12 juni 2024

Nieuwe directie voor MUG Ingenieursbureau

Vanaf donderdag 13 juni 2024 heeft MUG Ingenieursbureau een nieuwe directie. Edwin Oostinga draagt zijn functie als directeur over aan Alexander Melinga en Lukas Pepping. Samen vormen zij het nieuwe directieteam van MUG Ingenieursbureau.

5 juni 2024

Koninklijke Sjouke Dijkstra en MUG Ingenieursbureau na 40 jaar los van elkaar!

Vanaf 1 juli 2024 nemen Koninklijke Sjouke Dijkstra en MUG Ingenieursbureau gedeeltelijk afscheid van elkaar. Het koninklijke aannemersbedrijf gaat vanaf dat moment zelfstandig verder als regionale onderneming terwijl het ingenieursbureau zich samen met bedrijven uit Movares Group richt op de landelijke markt voor ingenieursdiensten.

29 april 2024

Bas loopt snuffelstage als archeoloog

Bas zit op het Praedinius in Groningen en snuffelt een weekje aan het vak van een archeoloog. Bij de opgraving in Onderdendam schept, troffelt en zoekt hij mee naar schatten. “Het is leuk en spannend om erachter te komen wat er lang geleden gebeurde en wie er leefde.”

11 april 2024

Ruim 4000 gebouwen in Mozambique op de kaart

Dinsdagavond 9 april vond de mapathon van Missing Maps plaats. Met behulp van luchtfoto’s tekenden we een crisisgebied in en zetten we de wereld letterlijk op de kaart. Koos Krijnders van het Rode Kruis nam ons mee naar het crisisgebied in het zuidoosten van Mozambique dat begin maart te maken kreeg met cycloon Filipo. In dit gebied gingen we die avond aan de slag.

18 maart 2024

Meetwerk efficiënt voorbereiden en nauwkeurig uitvoeren met GIS

GIS maakt het mogelijk om processen in de GWW-sector te versimpelen en versnellen. Dat maakt dat je voor veel situaties zelfs geen landmeter meer hoeft in te schakelen. Want de software en techniek zijn tegenwoordig dermate laagdrempelig dat ook niet-landmeters nauwkeurig kunnen inmeten. Dat scheelt tijd, kosten, CO2-uitstoot, en ga zo maar door. Aan het woord is Hans Hainje, Innovatiemanager bij MUG Ingenieursbureau.

5 maart 2024

Raadselachtig voorwerp blijkt belangrijke Friese ontdekking

Zeldzaam en raadselachtig is het voorwerp dat we vinden op een terp in Ferwert. Maar wat is het? Het metalen voorwerpje blijkt een kletsievoetje te zijn én een belangrijke ontdekking voor de geschiedenis van Friesland.

23 februari 2024

Tibbe loopt snuffelstage in Ten Post

Scholier Tibbe was afgelopen week één dag lang archeoloog. In Ten Post assisteerde hij bij een bijzondere opgraving waar we de fundamenten van een oude woning onderzoeken. Ter plaatse werkte Tibbe de hele dag mee en vond aardewerk, botjes en een bijzondere naairing.

6 december 2023

Innovatief inwinnen met nieuwe scanmethodieken

Eén van de thema’s waar we waterschappen mee ondersteunen is het innovatief inwinnen van data. Om de medewerkers van Waterschap Vallei en Veluwe te inspireren en kennis te laten maken met nieuwe inwintechnieken, hielden we een innovatiesessie bij het gemaal Terwolde.

2 november 2023

Overhandiging prijs Techniek Tastbaar aan scholier Marrit

Scholier Marrit bezocht Techniek Tastbaar in Leek en deed mee aan onze prijsvraag. Zij raadde op enkele meters na de lengte van de rode kabel en won daarmee een solar bouwpakket! We zochten Marrit thuis op om haar de prijs te overhandigen.

31 oktober 2023

Geo-afdelingen gaan samen verder als GeoSolutions

Vanaf 1 januari 2024 gaan onze afdelingen Geo-ICT & Data en Geo-Info samen verder onder de naam GeoSolutions. Door de afdelingen samen te voegen ontstaan er nog sterkere digitaliserings- en innovatiemogelijkheden binnen MUG Ingenieursbureau.

24 oktober 2023

Ingenieursbureau Movares en Innovus Smart Engineering bundelen krachten

Advies- en ingenieursbureau Movares, specialist in oplossingen voor spoor-, mobiliteit-, energie- en infrastructuurvraagstukken, maakt vandaag bekend dat het overeenstemming heeft bereikt met Innovus Smart Engineering om samen één van de grootste onafhankelijke ingenieursbureaus in Nederland te vormen.

Certificering