Nieuws

29 augustus 2023

Vrijwilliger Tim helpt bij de archeologische opgraving in Bedum

Gisteren ontvingen wij de hulp van onze jongste vrijwilliger Tim. In de laatste week van zijn zomervakantie hielp hij ons met zijn metaaldetector. Met zijn vader bezocht hij de opgraving in Bedum en vond daar onder andere een oude munt in een beerput.

29 augustus 2023

Esri GIS Conferentie | 20 & 21 september

Op 20 en 21 september zijn wij aanwezig op de jaarlijkse Esri GIS Conferentie. De Esri GIS Conferentie is het grootste, jaarlijkse GIS-evenement in Nederland en vindt plaats in het Postillion Hotel & Convention Centre WTC Rotterdam.

13 juli 2023

Digital Twin genomineerd voor Computable Award! Stemmen tot 5 oktober mogelijk

Ict-vaktitel Computable heeft tien nominaties uitgedeeld binnen de Computable Awards 2023 in de categorie Overheidsproject. De Digital Twin van SADC is één van de tien genomineerden in deze categorie.

5 juli 2023

Elektrische cargobike in ontvangst genomen

Op woensdag 5 juli nam Edwin Oostinga een splinternieuwe cargobike in ontvangst. De elektrische bakfiets is een goed alternatief voor de auto voor het vervoer van materiaal over korte afstanden. De bakfiets is gratis beschikbaar gesteld door Groningen Bereikbaar om enkele weken te testen en werd uitgereikt door René Schripsema, directeur Groningen Bereikbaar.

26 juni 2023

Programma Helix: netverzwaring voor Kop van Noord-Holland en West-Friesland

Op vrijdag 23 juni ondertekende A.Hak een raamcontract met Alliander voor programma Helix. Hierin gunt A.Hak een groot onderdeel van de opdracht aan MUG Ingenieursbureau. Helix bestaat uit een aanzienlijke netverzwaring in de ‘Kop van Noord-Holland’ en West-Friesland. Samen met deze partijen werken wij mee aan de energietransitie in Noord-Holland.

31 mei 2023

Frank Smid en Mark Verlaat geven basiscursus GIS in de Boeren-Box

Donderdag 25 mei gaven Frank Smid en Mark Verlaat een basiscursus GIS in het stadion van FC Groningen. Collega’s en relaties van gemeenten en waterschappen maakten kennis met de essentie van een geografisch informatiesysteem.

16 mei 2023

Geoweek 2023

Op donderdag 11 mei 2023 namen we deel aan de landelijke GeoWeek. Leerlingen van basisschool OBS Menterhorn in Muntendam kregen op deze dag een inkijkje in de beroepen van archeoloog, landmeter en milieukundig/bodemspecialist.

11 mei 2023

Subsidie aanvragen voor energiebesparing en verduurzaming in provincie Drenthe

Vanaf september 2023 kan er weer een ‘Subsidie oplossingen netcongestie’ worden aangevraagd via provincie Drenthe. Bovendien opent in september de nieuwe SDE++-ronde, waarmee je subsidie aanvraagt voor duurzame energieproductie. MUG ondersteunt bij het uitwerken van slimme oplossingen voor netcongestie. Daardoor vraag jij gemakkelijk subsidie aan voor je haalbaarheidsonderzoek of project voor hernieuwbare energie.

9 mei 2023

4653 gebouwen en 325 km weg in kaart voor Missing Maps

Dinsdagavond 9 mei vond de mapathon Missing Maps plaats. Tijdens mapathons worden met behulp van luchtfoto’s crisisgebieden ingetekend. Koos Krijnders van het Rode Kruis opende de mapathon in Zwanenburg en Leek en onthulde het crisisgebied in het Chikwawa district in het zuiden van Malawi.

3 mei 2023

Joost loopt snuffelstage bij MUG

Scholier Joost liep zijn snuffelstage bij MUG en werkte mee aan een opgraving en een kabeltracé. “Ik ben een paar dagen archeoloog én energiespecialist geweest! Ik mocht vooral veel zelf doen en meehelpen.”

17 maart 2023

Twee raamovereenkomsten met de combinatie Alsema B.V. en Van Vulpen

Vandaag tekenden we twee raamovereenkomsten met de combinatie Alsema B.V. en Van Vulpen! Eén voor de netwerkuitbreiding NuLelie en één voor Productiestraat AC6.

10 maart 2023

Data, dé versneller van de energietransitie

Hoe het combineren van data tot slimme oplossingen kan leiden. En hoe wetgeving dat verhindert.

Certificering