Geo-inwinning, maatvoering en landmeten

Nauwkeurige en betrouwbare geo-informatie

Geodesie is een specialistisch vakgebied. Bij MUG Ingenieursbureau vindt u deze geodetische specialisten. De kwaliteit en betrouwbaarheid van geo-informatie begint bij de inwinning ervan. Onze specialisten begrijpen wat uw informatiebehoefte is, welke nauwkeurigheid vereist is en wat het resultaat moet zijn.

Maatvoering

Als opdrachtgever zoekt u nauwkeurigheid, betrouwbaarheid én een efficiënte aanpak. Of het nu gaat om maatvoering in grond-, weg- en waterbouw, utiliteitsbouw, woningbouw of spoorbouw: onze maatvoerders weten exact welke nauwkeurigheid nodig en haalbaar is. Ze adviseren u over de meest effectieve methode om de bouwmaatvoering uit te voeren en welke elementen hierin van belang zijn. Voor grotere projecten kunnen machine-aansturingsmodellen gemaakt worden waardoor efficiënt en nauwkeurig gewerkt kan worden. Onze gespecialiseerde maatvoerders bereiden zelf hun werk voor, bouwen controles in en meten de ‘as built’ situatie. Zij verwerken deze metingen zelf naar alle mogelijke informatieproducten en modellen.

Landmeten

Bij MUG Ingenieursbureau kunt u een beroep doen op landmeters. Dit zijn allround specialisten die een opleiding in de Geodesie gedaan hebben. Zij kunnen alle voorkomende landmeting voor u uitvoeren en zijn altijd direct inzetbaar op uw project: hierdoor weet u dat de inwinning van data op elk moment goed geregeld is.

Voor het uitvoeren van landmeting gebruiken we geavanceerde en betrouwbare meetinstrumenten. Elke landmeter heeft deze standaard in zijn uitrusting. Met regelmaat worden deze instrumenten vervangen door de nieuwste uitvoeringen waardoor u altijd verzekerd bent van een landmeter met de nieuwste technieken en mogelijkheden.

Onze landmeters worden ondersteund door een team Geodesie adviseurs, die zich bezig houden met innovatie en het uitwerken van efficiënte en betrouwbare meettechnieken. Millimeterwerk met een Total Station, situatiemetingen met GPS, gedetailleerde meting met onze 3D laserscanners, inwinnen vanuit de lucht met drones, we hebben de instrumenten, vakkennis, connecties en de mensen in huis om u in elke situatie te ontzorgen.

Specialistische meettechnieken

We zijn gespecialiseerd in:

  • Situatie- en hoogtemetingen;
  • Specialistische maatvoering utiliteitsbouw en woningbouw;
  • Specialistische maatvoering wegen, beton en kunstwerken;
  • Specialistische maatvoering nieuwbouw en onderhoud spoorwegen;
  • Deformatiemetingen en monitoring van kunstwerken en gebouwen;
  • Landmeten met specialisatie voor complexe en nauwkeurige projecten;
  • Inmeten van kabels en leidingen met zinkers en attributen;
  • Inwinning van kunstwerken, installaties en gebouwen met een 3D-laserscanner;
  • Machinebesturing bij grote GWW projecten.

Recente projecten

Certificering