De gebiedsontwikkeling van SADC is in volle gang en brengt een complexe stroom van informatie met zich mee. Om deze gegevensstroom beheersbaar te maken en de samenwerking te verbeteren, ontwikkelen we een gebruiksvriendelijk GIS-informatieportaal voor SADC. Dit portaal verzamelt en ordent actuele data op één centrale plek, waardoor SADC efficiënter kan werken, sneller kan inspelen op veranderingen en duurzamere beslissingen kan nemen voor de ontwikkeling van het gebied rond Schiphol.
Alle gemeentelijke data op één plek om eenvoudig samen te werken en kennis te delen: de digitale spiegelstad maakt het allemaal mogelijk. Gemeente Den Haag ontwikkelt een 3D-stadsmodel dat alle data visualiseert. Wij begeleiden de procesinrichting, adviseren over de ontwikkeling van datalandingszones en spelen een belangrijke rol in het ontwerp van het vernieuwde GIS-dataplatform.
Tussen de Sterrebosstuw en de Onlanden stroomt het Peizerdiep. Om de natuurkwaliteit van het beekdal Peizerdiep te versterken wordt de watergang aanpast en wordt water de ruimte gegeven. Wij meten dwarsprofielen en voeren een verkennend bodem- en waterbodemonderzoek uit zodat de herstelwerkzaamheden rond de jaarwisseling 2025-2026 van start kunnen gaan.
Hoe maak je de effecten van klimaatverandering inzichtelijk op straatniveau? Voor de gemeente en Duurzaam Groningen ontwikkelden wij een klimaatmonitor waarin hittestress, wateroverlast en het percentage groen samenkomen. In het GIS-portaal zie je direct hoe het ervoor staat in jouw straat en wat je kunt doen om jouw tuin klimaatvriendelijk te maken.
Natuurmonumenten en Staatsbosbeheer zijn al enkele jaren bezig met het herstellen van het Fochteloërveen. Om de volgende 11 km nieuwe kade aan te leggen, brengen wij in opdracht van Natuurmonumenten de veendikte, de gliedelaag en de diepte van de onderliggende zandlaag in beeld met grondboringen. Ook meten we dwarsprofielen van nieuwe kadelocaties in. Al deze informatie verwerken we tot een definitief ontwerp voor het herstel van het Kolonieveld. Op basis van het definitief ontwerp kan het werk verder worden voorbereid.
Dijken worden periodiek ingemeten om ze te toetsen aan de veiligheidseisen. Een tijdrovende klus, die wij voor Waterschap Drents Overijsselse Delta versimpelen door een ingevlogen puntenwolk te vertalen naar een bruikbaar hoogtemodel. Daardoor ontstaat er een completer beeld van de status van de dijk en is onderhoud eenvoudiger en overzichtelijker.