Geo-ICT

Geografie moeiteloos gecombineerd met informatie- en communicatiesystemen

Geo-ICT gaat in de basis over het combineren van geografie met informatie- en communicatiesystemen. Informatie wordt verzameld, geoptimaliseerd, opgeslagen, geïntegreerd en gerelateerd waardoor de inzichten die verkrijgbaar zijn voor een gebied zo volledig mogelijk zijn.

Bij MUG Ingenieursbureau koppelen wij al jaren geo-informatie aan locaties om ervoor te zorgen dat deze data digitaal inzichtelijk is en informatie uit verschillende bronnen aan elkaar gekoppeld wordt.

GIS

Een van de meest voorkomende termen in de wereld van Geo-ICT is GIS. GIS staat voor Geografisch Informatie Systeem. In een GIS worden verschillende lagen met geografische informatie over elkaar gelegd om zo een totaal beeld te krijgen van de beschikbare informatie van een locatie. Deze informatieproducten worden vaak ondersteund met tekst, afbeeldingen, diagrammen en tabellen om de informatie op een nog dieper niveau te kunnen begrijpen.

Breed inzetbare GIS-specialisten

Benieuwd op welke percelen een energiepark haalbaar is? Of wilt u van een bepaald gebied of locatie alle projectdata in een (online) kaart gevisualiseerd hebben? Dan kunnen onze specialisten u bij deze en nog veel meer kwesties ondersteunen. Wij zijn gewend deze kennis binnen een breed scala aan werkvelden toe te passen. Of het nu gaat om waterbeheer, bouwproject, assetmanagement of gebiedsontwikkeling, wij kunnen onze kennis zo inzetten dat u een product krijgt dat op maat is en past bij uw vraag of behoefte. De diversiteit aan sectoren waarin wij deze kennis topassen is zeer divers. Denk aan; aannemers, (semi-) overheden, waterschappen, ingenieursbureaus, private partijen en industrie.

Geo-ICT in de praktijk

Bent u benieuwd hoe dat er voor u uitziet in de praktijk? Ga dan eens het gesprek met ons aan. Wij zijn gewend mee te denken om te komen tot een oplossing die het beste past bij uw vraag en of behoefte. Wilt u daarnaast ook het beheer van de oplossing uit handen geven, kunnen wij dat ook voor u regelen. De specialisten van MUG Ingenieursbureau kunnen voor u geo-projectportalen of geo-apps configureren voor een optimaal gebruik. Wij zorgen voor het beheer en het up to date houden van de configuratie en u bent als gebruiker volledig ontzorgt.

Contact

Claudio Vinci

Salesmanager
E. cvinci@mug.nl
T. 06 10 91 68 19

Alexander Melinga

Afdelingshoofd Geo-ICT & Data
E. amelinga@mug.nl
T. 06 211 85 323

Certificering