Mutatieverwerking

BAG en BGT-afwijkingen snel gesignaleerd en verwerkt

Mutaties signaleren en verwerken

Ieder dorp, straat en huis staat vermeld in de basisregistraties. Maar Nederland verandert snel: er worden nieuwe verhardingen aangebracht, gebouwen gesloopt en nieuwe dakkapellen geplaatst. Het gaat soms om grote of kleine afwijkingen in BAG en BGT. In samenwerking met Geronimo.AI brengen wij basisregistraties up-to-date door mutatiesignalering en -verwerking.

Luchtfoto's lezen met Artificial Intelligence

Afwijkingen op basis van bestaande basisregistraties zijn simpel te herkennen door Artificial Intelligence. ChangeMapp, een door Geronimo.AI ontwikkelde en vermarkte tool die de huidige BAG- en BGT-gegevens met recente luchtfoto’s vergelijkt, herkent deze afwijkingen eenvoudig. Alle relevante veranderingen of mutaties worden verzameld in een geografisch of administratief bestand.

De locaties waar de BGT niet overeenkomt ten opzichte van de onderliggende luchtfoto, worden gemarkeerd en aangemerkt als mutatie (rood gearceerd).  

Basisregistraties up-to-date

Nadat de afwijkingen bekend zijn, beschikken wij over de exacte locatie en het type mutatie. Onze dataspecialisten kunnen de juiste geometrie én attribuutinformatie toevoegen. Ook kunnen wij kwaliteitscontroles uitvoeren. Zodra de mutaties verwerkt zijn kan deze informatie aangeleverd worden aan de Landelijke Voorziening(en), door u of door ons. Daarmee is uw systeem weer up-to-date.

Heeft u hulp nodig bij mutatiesignalering of -verwerking? Onze collega's zijn op afstand of bij u op kantoor in te schakelen. Maak hieronder een afspraak of neem contact op met Claudio Vinci of Tom van Loef van Geronimo.AI.

Recente projecten

Certificering