Werken en leren

Opleiden of omscholen naar een geo-functie

Ben jij toe aan een nieuwe uitdaging of gewoon iets heel anders? Of heb je geen baan meer en zou je graag weer aan het werk willen? Bij MUG Ingenieursbureau kun je je omscholen naar een beroep in de geo-branche.

De geo-branche is voor veel mensen een onbekende wereld. Toch is er een grote behoefte aan deskundigen op dit gebied. Van GIS en geo-gegevensbeheer tot het inwinnen van geo-data. Dat klinkt je misschien wat onbekend in de oren, maar de komende jaren is er veel werk op dit gebied en de mogelijkheden zijn heel uiteenlopend. Er zijn functies voor mensen die graag binnen werken, maar ook voor mensen die graag veel buiten zijn.

Twee basisopleidingen
MUG Ingenieursbureau biedt in samenwerking met Fervent Opleidingen twee basisopleidingen aan die je laten kennismaken met de geo-branche. De opleidingen worden gegeven door docenten die ruime praktijkervaring hebben in het vakgebied. Het niveau staat gelijk aan de eerste klas van een mbo-opleiding niveau 4.

Praktijkopleiding Landmeetassistent / geo-inwin operator

In deze opleiding maak je kennis met landmeten en maatvoeren. Je bent veel buiten en leert werken met moderne landmeetapparatuur en het verwerken van data.

Bekijk de opleiding

Praktijkopleiding GIS & geo-gegevensbeheer

In deze opleiding maak je kennis met het verwerken en beheren van geo-informatie en -data. Je werkt op kantoor en leert werken met diverse soorten GIS-software.

Bekijk de opleiding
Ervaring van anderen

Van motorcrosser tot assistent landmeter

Kay Boon

Op mijn 18e ben ik begonnen met de opleiding Vakman GWW BBL. Tijdens deze opleiding heb ik gewerkt bij een aantal grote aannemers. Tijdens mijn hobby motorcrossen heb ik in 2018 mijn rug gebroken. Hierdoor werd mijn werk als vakman GWW helaas niet meer mogelijk. Ik kwam zelfs thuis te zitten. In 2020 kwam ik bij toeval in aanraking met MUG Ingenieursbureau en werd mijn interesse gewekt om landmeter te worden. Ik ben nu werkzaam als aspirant landmeter om dit mooie vak verder te leren kennen!

Leer ons vak kennen via

Traineeships en stages

Hbo- en wo-afgestudeerden hebben de mogelijkheid om bij MUG Ingenieursbureau te starten als trainee. Als potentiële trainee stel je je eigen traineeship samen volgens het zogenaamde cafetariamodel. Je kiest verschillende modules met als einddoel een brede persoonlijk ontwikkeling en actieve betrokkenheid  tussen de ingenieurs van MUG en de uitvoerders van Koninklijke Sjouke Dijkstra.

Stages 
MUG Ingenieursbureau is een erkend leerbedrijf. Veel leerlingen van de hogeschool Van Hall Larenstein en van de Hanze Hogeschool hebben inmiddels met succes hun stage bij ons voltooid. Ben je geinteresseerd in een stage bij MUG Ingenieursbureau, neem contact op met onze afdeling P&O. Wij helpen je graag op weg!

 

Certificering