Over ons

Maak kennis met:

Kay Boon

"Op mijn 18e ben ik begonnen met de opleiding Vakman GWW BBL. Tijdens deze opleiding heb ik gewerkt bij een aantal grote aannemers. Tijdens mijn hobby motorcrossen heb ik in 2018 mijn rug gebroken. Hierdoor werd mijn werk als vakman GWW helaas niet meer mogelijk. Ik kwam zelfs thuis te zitten. In 2020 kwam ik bij toeval in aanraking met MUG Ingenieursbureau en werd mijn interesse gewekt om landmeter te worden. Ik ben nu werkzaam als aspirant landmeter om dit mooie vak verder te leren kennen!

Elke dag is anders
Nu ik een tijd aan de slag ben als aspirant landmeter kan ik zeggen dat dit werk precies is waar ik op gehoopt had. Elke dag is anders. De ene dag ben ik in Groningen aan het werk, de andere dag sta ik in Meppel, Zaanstad of Lelystad. De Caddy waar ik mee rijd raakt steeds voller met apparatuur die ik nodig heb bij mijn klussen. De afgelopen weken leerde ik te werken met gps-systemen en nu richt ik me vooral op de Total Station en het waterpassen. Eerst leer je om te gaan met de apparatuur en later leer over de gegevensverwerking. Ik werk vier dagen per week en op vrijdag volg ik praktijk- en theorielessen op school. Na ongeveer vier jaar ben ik landmeter. Dat is eerst waar ik naartoe wil, daarna kijk ik hoe ik me verder nog kan ontwikkelen.

Zelfstandig aan de slag
Ik vind het vooral leuk als ik zelfstandig op pad mag. Ik meet bijvoorbeeld dwarsprofielen voor het waterschap. Dat betekent dat ik dwars door de sloot moet om duikers, bruggetjes en stuwen in te meten. Op mijn tablet klik ik een object aan en met behulp van de apparatuur meet ik de juiste hoogtes. Bij een ander project leer ik om met een Total Station elektriciteitsmasten in te meten. We meten dan bijvoorbeeld de omtrek van de voet en de schuinheid van de palen. Als ik dat onder de knie heb, kan ik daar ook mee aan de slag!

Dit vak is echt heel leuk omdat je altijd bezig bent. Je kunt zelfstandig aan de slag én je bent altijd buiten. Dat is voor mij essentieel. Ik houd niet van binnen zitten."

Kay Boon

Certificering