Van Meet- en Uitzet Groep naar MUG Ingenieursbureau

Ons verhaal sinds 1984

Historie

MUG is in 1984 in Bedum gestart als landmeetkundig bureau. De letters M.U.G. stonden in eerste instantie voor Meet- en Uitzet Groep, later veranderde dit in Maatvoering, Uitzetwerk en Geodesie.

In 1988 is het bureau verhuisd naar Zuidwolde en in 1994 wegens groei weer teruggekeerd naar Bedum. Hier werd in 1997 de afdeling Infra opgezet. MUG was inmiddels van 2 naar meer dan 20 medewerkers uitgegroeid.

Op 1 januari 2000 is MUG een ingenieursbureau geworden en heeft men in de stad Groningen aan de Ulgersmaweg de afdeling Milieu opgestart. Hier is later ook de afdeling Infra naar toe verhuisd. De inmiddels tot Geo-Informatie omgedoopte afdeling bleef vooralsnog in Bedum.

Geschiedenis MUG in beeld

Van Groningen naar Leek

De naam MUG was al jaren een begrip en bij velen bekend. Reden om de naam te veranderen was er niet. Het logo met daarin de bekende sjalonstok werd wel gewijzigd in een modernere versie passend bij de dynamiek van MUG.

Vanwege de sterke groei van de afdelingen Infra, Milieu en Geo-informatie was de huisvesting in Groningen en Bedum niet meer toereikend. Daarnaast was er al langere tijd de wens om alle afdeling onder een dak te huisvesten. Op het bedrijventerrein Eemspoort te Groningen werd in april 2003 een nieuw kantoorpand betrokken. Alle afdeling onder één dak op een mooie zichtlocatie aan de Zuidelijke Ringweg van Groningen.

Ook eind 2005 was groei weer de reden om te kijken naar een nieuw jasje. Na diverse panden te hebben bekeken, werd een geschikte locatie in Leek gevonden. Wederom een zichtlocatie, ditmaal aan de A7 op industriepark Leeksterhout. Een prima locatie op de grens van Groningen, Friesland en Drenthe.

In 2008 hebben we met het aantrekken van een aantal archeologen de afdeling Archeologie toegevoegd. Begin 2011 is het innovatieve onderdeel Geo-ICT bij de afdeling Geo-Informatie gevoegd en wordt dit als een aparte discipline in de markt gezet. Geo-ICT blijkt een mooie verbindende factor in de markt (GIS-analyse en GIS-oplossingen) en blijkt ook voor het bevorderen van de samenwerking tussen de verschillende afdelingen van MUG een goede ontwikkeling.

Uitbreiding in Noord-Holland

In 2013 en 2014 kregen wij steeds meer aanvragen en werk op het gebied van Geo-Info en Geo-ICT (GIS/BGT) in de provincie Noord-Holland. Dit heeft ertoe geleid dat wij in maart 2015 een vestiging van MUG Ingenieursbureau in Opmeer (Industrieterrein De Veken) hebben geopend. Met deze uitbreiding profiteert MUG van een betere aanwezigheid en optimale bereikbaarheid in Noord-Holland. In 2019 is MUG Ingenieursbureau Noord-Holland verhuisd naar Wognum. De keuze voor Wognum was een zeer bewuste keuze. In het gebied boven het Noordzeekanaal heeft MUG Ingenieursbureau steeds meer klanten. Wognum is centraal gelegen in het gebied waar we onze diensten willen verlenen. In 2022 werd de overstap gemaakt richting Amsterdam en verhuisden we van Wognum naar het huidige kantoor in Zwanenburg. Hier hebben we voldoende ruimte om verder te groeien en om nog beter aanwezig te kunnen zijn in de regio.

Vandaag de dag

Vandaag de dag is MUG Ingenieursbureau een volwaardig ingenieursbureau met zes sterke afdelingen die elkaar op vele fronten aanvullen en versterken. In april 2017 is MUG Ingenieursbureau overgegaan op een nieuwe huisstijl en is er een nieuw logo gekomen. Met dit nieuwe logo wordt het innovatieve karakter van MUG Ingenieursbureau onderstreept.

Certificering