Geslaagde GeoWeek in Bedum

21 juni 2024

Op donderdag 20 juni namen we deel aan de landelijke GeoWeek. Leerlingen van basisschool St. Walfridus in Bedum kregen deze dag een inkijkje in de beroepen van archeoloog, landmeter en bodemspecialist.

Aan de hand van expedities maakten de leerlingen kennis met ons werkveld. Zo'n 21 leerlingen uit groep 7 gingen naar buiten. Onder leiding van archeoloog Marlies gingen ze zelf op zoek naar sporen uit het verleden. Met schepjes, harkjes en de metaaldetector onderzochten ze de zandbak op het schoolplein, waar scherven aardewerk, botten en metaalvondsten verstopt lagen.

Op het grasveld voor de school nam milieukundig specialist Otto de leerlingen mee in de wereld van bodemonderzoeken. Want welke grondlagen zitten hier in de grond? Met de hand boorden de leerlingen een diep gat op zoek naar grondwater. Landmeter Kay liet de leerlingen afstanden inschatten, meten en vakken uitzetten met een gps. Drie meter vooruit, 5 centimeter opzij en zo ontstond er al snel een kaarsrechte lijn.

Het was een bijzonder leerzame ochtend met enthousiaste leerlingen. Hopelijk zien we ze in de toekomst terug binnen dit mooie werkveld!

Certificering