Nieuws

18 maart 2024

Meetwerk efficiënt voorbereiden en nauwkeurig uitvoeren met GIS

GIS maakt het mogelijk om processen in de GWW-sector te versimpelen en versnellen. Dat maakt dat je voor veel situaties zelfs geen landmeter meer hoeft in te schakelen. Want de software en techniek zijn tegenwoordig dermate laagdrempelig dat ook niet-landmeters nauwkeurig kunnen inmeten. Dat scheelt tijd, kosten, CO2-uitstoot, en ga zo maar door. Aan het woord is Hans Hainje, Innovatiemanager bij MUG Ingenieursbureau.

5 maart 2024

Raadselachtig voorwerp blijkt belangrijke Friese ontdekking

Zeldzaam en raadselachtig is het voorwerp dat we vinden op een terp in Ferwert. Maar wat is het? Het metalen voorwerpje blijkt een kletsievoetje te zijn én een belangrijke ontdekking voor de geschiedenis van Friesland.

23 februari 2024

Tibbe loopt snuffelstage in Ten Post

Scholier Tibbe was afgelopen week één dag lang archeoloog. In Ten Post assisteerde hij bij een bijzondere opgraving waar we de fundamenten van een oude woning onderzoeken. Ter plaatse werkte Tibbe de hele dag mee en vond aardewerk, botjes en een bijzondere naairing.

6 december 2023

Innovatief inwinnen met nieuwe scanmethodieken

Eén van de thema’s waar we waterschappen mee ondersteunen is het innovatief inwinnen van data. Om de medewerkers van Waterschap Vallei en Veluwe te inspireren en kennis te laten maken met nieuwe inwintechnieken, hielden we een innovatiesessie bij het gemaal Terwolde.

2 november 2023

Overhandiging prijs Techniek Tastbaar aan scholier Marrit

Scholier Marrit bezocht Techniek Tastbaar in Leek en deed mee aan onze prijsvraag. Zij raadde op enkele meters na de lengte van de rode kabel en won daarmee een solar bouwpakket! We zochten Marrit thuis op om haar de prijs te overhandigen.

31 oktober 2023

Geo-afdelingen gaan samen verder als GeoSolutions

Vanaf 1 januari 2024 gaan onze afdelingen Geo-ICT & Data en Geo-Info samen verder onder de naam GeoSolutions. Door de afdelingen samen te voegen ontstaan er nog sterkere digitaliserings- en innovatiemogelijkheden binnen MUG Ingenieursbureau.

24 oktober 2023

Ingenieursbureau Movares en Innovus Smart Engineering bundelen krachten

Advies- en ingenieursbureau Movares, specialist in oplossingen voor spoor-, mobiliteit-, energie- en infrastructuurvraagstukken, maakt vandaag bekend dat het overeenstemming heeft bereikt met Innovus Smart Engineering om samen één van de grootste onafhankelijke ingenieursbureaus in Nederland te vormen.

9 oktober 2023

Techniek Tastbaar Leek geslaagd

Bijna 2000 bezoekers bezochten afgelopen vrijdag Techniek Tastbaar in Leek. Een uiteenlopend evenement, waarin kinderen de wereld van techniek ontdekken door te doen, vragen te stellen en dingen te maken. Ongeveer veertig bedrijven namen deel en lieten de veelzijdigheid van hun beroep zien. Klasgenoten, leerkrachten en ouders leerden bij onze stand meer over de thema’s wegenbouw en energie.

6 oktober 2023

Energietransitieprojecten bij MUG Ingenieursbureau

Met de visie 'Zicht op Nederland' gaat een data-infrastructuur ontwikkeld worden die invulling geeft aan complexe maatschappelijke opgaven als de energietransitie. Bij MUG Ingenieursbureau kunnen we niet wachten tot het zover is. Want we weten hoe belangrijk omgevingsdata zijn voor het aansluiten van wind- en zonneparken, het verzwaren van kabeltracés en verschillende onderzoeken. Bovendien: de vraag daarnaar explodeert.

29 augustus 2023

Vrijwilliger Tim helpt bij de archeologische opgraving in Bedum

Gisteren ontvingen wij de hulp van onze jongste vrijwilliger Tim. In de laatste week van zijn zomervakantie hielp hij ons met zijn metaaldetector. Met zijn vader bezocht hij de opgraving in Bedum en vond daar onder andere een oude munt in een beerput.

29 augustus 2023

Esri GIS Conferentie | 20 & 21 september

Op 20 en 21 september zijn wij aanwezig op de jaarlijkse Esri GIS Conferentie. De Esri GIS Conferentie is het grootste, jaarlijkse GIS-evenement in Nederland en vindt plaats in het Postillion Hotel & Convention Centre WTC Rotterdam.

13 juli 2023

Digital Twin genomineerd voor Computable Award! Stemmen tot 5 oktober mogelijk

Ict-vaktitel Computable heeft tien nominaties uitgedeeld binnen de Computable Awards 2023 in de categorie Overheidsproject. De Digital Twin van SADC is één van de tien genomineerden in deze categorie.

Certificering