Frank Smid en Mark Verlaat geven basiscursus GIS in de Boeren-Box

31 mei 2023
2023-05-31 10:42:00

Donderdag 25 mei gaven Frank Smid en Mark Verlaat een basiscursus GIS in het stadion van FC Groningen. Collega’s en relaties van gemeenten en waterschappen maakten kennis met de essentie van een geografisch informatiesysteem.

Een GIS helpt met het inwinnen, beheren, organiseren, structureren en analyseren van geografische data. Na de basisbegrippen en -informatie kregen de deelnemers een inkijkje in ArcGIS Pro. Daarna gingen zij zelf aan de slag in ArcGIS Online. In tweetallen onderzochten zij welke gebieden geschikt zijn voor een virtueel zonnepark.

Zo’n zonnepark kan niet zomaar aangelegd worden. Een geschikte locatie houdt rekening met strikte voorwaarden zoals bestaande panden, water- en wegdelen, begroeide terreindelen en natuurnetwerken. Door verschillende kaartlagen uit de BGT te combineren, bepaalden de deelnemers welk perceel wel of niet geschikt is.

Met veel enthousiasme werd er gewerkt aan de opdracht en na afloop ontvingen de deelnemers een certificaat.

Deelnemen aan de basiscursus GIS op 8 juni 2023
Op donderdag 8 juni staat er nog een basiscursus gepland. Wil je erbij zijn? Meld je aan via het aanmeldformulier. Er zijn nog een paar plekjes beschikbaar. ​​​​​​​

Certificering