Maak kennis met GIS

Basiscursus GIS

FC Groningen stadion Euroborg

Donderdag 25 mei 2023 (vol)
Donderdag 8 juni 2023

Op donderdag 25 mei en donderdag 8 juni 2023 geven onze Geo-collega's een basiscursus GIS. In deze cursus maak je kennis met GIS en ontdek je waar je GIS voor kunt gebruiken.

Een GIS helpt met het inwinnen, beheren, organiseren, structureren en analyseren van geografische data. Overal om je heen liggen objecten, zoals bomen, duikers en gebouwen. Al deze objecten hebben eigenschappen zoals een leeftijd, een grootte en natuurlijk een locatie. In een GIS kan je al deze data verzamelen, bewerken en laten zien (aan anderen) op een kaart. Op basis van deze gegevens en weergaven kunnen belangrijke beslissingen worden gemaakt. Een GIS is daarom essentieel geworden in diverse besluitvormingen.

In deze cursus gaan we een begin maken met de verkenning van GIS. Uiteraard gaan we enkele basisbegrippen toelichten en de essentie van GIS laten zien. We kijken in de breedte bij welke instanties GIS gebruikt kan worden en welke toepassingen er bestaan voor verschillende werkvelden.

Doelgroep
De cursus is voor iedereen die meer wil weten over de eigen omgeving, die wil weten hoe je data kan inwinnen, hoe je data kan beheren, hoe je kaarten moet maken en/of wat goede visualisaties zijn.

Docenten
De cursus wordt gegeven door Frank Smid (LinkedIn) en/of Mark Verlaat (LinkedIn)

Kosten
De cursus kost €195,- excl. btw

Aanmelden

Vul het onderstaande formulier in om je aan te melden voor de cursus.