Feestelijke opening van Zonnepark Leek

11 juli 2022
2022-07-11 11:05:00

In het gezelschap van omwonenden, betrokken partijen en projectontwikkelaars Chint Solar en PowerField is Zonnepark Leek afgelopen vrijdag feestelijk geopend. Wethouder Hielke Westra van de gemeente Westerkwartier opende het park op symbolische wijze door de schapen vrij te laten. De schapen zullen het gras tussen de zonnepanelen onderhouden.

Chint Solar en PowerField organiseerden de feestelijke opening met een gezellige borrel. Betrokkenen kregen hierbij de kans om het zonnepark te bekijken en vragen te stellen aan de experts. 

Verduurzaming van gemeente Westerkwartier
Als één van zijn laatste taken als wethouder opende Hielke Westra het zonnepark. "In 2015 zijn de eerste stappen gezet om dit park te gaan realiseren en nu in 2022 is het zover. Dit park levert met 53.000 panelen een grote bijdrage aan de verduurzaming van gemeente Westerkwartier: 9000 huishoudens kunnen hiermee in duurzame energie worden voorzien. We hopen dat dit project een vliegwieleffect heeft voor de verdere verduurzaming van het bedrijventerrein Leeksterveld en de rest van de gemeente Westerkwartier." 

Van bodemonderzoek tot directievoering
De afdelingen Infra, Water & Natuur, Milieu en Energie zijn betrokken geweest bij de realisatie van het project en verzorgden onder andere het bodem- en ecologisch onderzoek, tekenwerk, omgevingsmanagement, vergunningen en directievoering. Lees meer over het project van Zonnepark Leeksterveld.

Certificering