GeoWeek 2022

7 juni 2022
2022-06-07 09:19:00

Op vrijdag 3 juni namen we deel aan de landelijke GeoWeek. Leerlingen van basisschool SWS Meeroevers in Meerstad kregen op deze dag een inkijkje in de beroepen van archeoloog, landmeter en milieukundig/bodemspecialist.

Tijdens de GeoWeek krijgen leerlingen van 10 tot 15 jaar de kans om kennis te maken met het geo-werkveld. Dit doen ze aan de hand van expedities die gegeven worden door bedrijven uit de geosector. De leerlingen in Meerstad wonen in een omgeving waar volop wordt gebouwd en ontwikkeld. Het thema van onze expeditie was dan ook gebiedsontwikkeling: wat moet er allemaal gebeuren voordat er gebouwd kan worden?

Zo'n 60 leerlingen uit groep 7 en 8 kregen eerst een kennismaking met de werkzaamheden binnen een ingenieursbureau. Daarna gingen ze naar buiten waar ze onder leiding van een archeoloog zelf op zoek gingen naar sporen uit het verleden, met een milieukundig specialist grondonderzoek deden en met landmeter een voetbalveld mochten uitzetten. Het was een bijzonder leuke ochtend met enthousiaste leerlingen!

RTV Noord kwam ook nog even op bezoek en maakte er een reportage van. Bekijk het nieuwsbericht en de video.

Certificering