Leerlingen OBS De Wierde verrichten archeologisch veldwerk bij Onstaborg

18 mei 2022
2022-05-18 14:19:00

Dinsdag 17 mei was een speciale dag voor de leerlingen van OBS De Wierde in Adorp. De bovenbouw bezocht de archeologische opgraving in Sauwerd en verrichtte veldwerk op het terrein van de voormalige Onstaborg. Spectaculaire vondsten zoals complete onderkaken en kleipijpen werden uit de bodem gehaald.

De ene leerling is gekleed in een overall, de ander is op sandalen. Allemaal zijn ze even enthousiast aan het troffelen met tuinschepjes in de bodem van het voormalig borgterrein. Een gedeelte van de opgraving is afgezet en klaar voor de leerlingen om afgezocht te worden. De vondsten kunnen minimaal 200 jaar en maximaal 2000 jaar oud zijn. 

Er is die middag veel gevonden. Scherven aardewerk, kleipijpen en botten, waaronder delen van een runderschedel. Alle vondsten van de dag worden meegenomen naar school. In de klas zal het verder schoongemaakt en onderzocht worden. In de vervolgles zullen de leerlingen samen met de archeologen de vondsten gaan bekijken en bepalen. Een leuke en leerzame middag!

Dagelijks plaatsen wij de vondst van de dag op onze vondstenpagina.

Certificering