Infra, Water & Natuur

Maak kennis met:

Adam Ouedraogo

Met een mbo-diploma Infratechniek op zak, studeert Adam duaal hbo Civiele Techniek aan de Hogeschool Rotterdam. “Voor mij was het al snel duidelijk dat ik na mijn mbo-opleiding wilde doorstuderen én werkervaring wilde opdoen. Na verschillende stages in de uitvoering, werkte ik een tijd mee in een ontwerpteam en besefte dat daar mijn affiniteit ligt. De stages bij aannemers hebben me de basis gegeven en helpen me nu bij het werk dat ik binnen uitvoer.”

Leren van collega's
Bij MUG Ingenieursbureau is Adam betrokken bij de reconstructie van de N241 in Noord-Holland. “Vanaf mijn tweede week bij MUG werk ik al mee aan de herinrichting van A.C. de Graafweg. Hier ben ik betrokken bij het funderings- en asfaltonderzoek en ook werk ik aan de bouwfaseringen. Het leuke is dat ik veel gekoppeld word aan verschillende collega’s. Voor mij is dat dé manier om kennis op te bouwen. Zo leer ik van de maatvoerder, uitvoerder, werkvoorbereider en de calculator. Binnenkort ga ik me focussen op het bouwrijp maken van bouwgrond.”

Van Nederland naar Ghana
Over anderhalf jaar rondt Adam zijn opleiding af. Daarna is hij van plan om zich als civiel ingenieur in te zetten voor de ontwikkeling van Ghana. “Mijn ambitie is om internationaal aan de slag te gaan. Ik ben zelf Ghanees en wil een bijdrage leveren aan de ontwikkeling in Ghana. Er is daar nog veel te behalen op gebied van infrastructuur, irrigatie, constructie en algemene bouwtechnieken. De geleerde bouwmethodieken van hier wil ik vertalen naar het buitenland. Ik besteed daarom veel tijd aan research naar het bouwen in Ghana en overweeg zelfs om daar al een stuk land aan te schaffen.”

“MUG Ingenieursbureau past qua mentaliteit goed bij mij. Vooral de mix van disciplines spreken me aan en daarnaast heb ik fijne collega’s waar ik dagelijks mee werk.”


Adam Ouedraogo
Ontwerper Infra, Water & Natuur

Certificering