Infra, Water & Natuur

Herinrichting terrein werkschuur Staatsbosbeheer Opende

In opdracht van Staatsbosbeheer verzorgt MUG Ingenieursbureau de herinrichting van het terrein rondom de werkschuur in Opende. Het pand wordt uitgebreid en ook het parkeerterrein en de toegang worden aangepast.

Staatsbosbeheer beheert meerdere natuurgebieden in Nederland. Dit beheer wordt gedaan vanuit centrale vestigingslocaties. Eén van deze locaties is de werkschuur in Opende. In en rond de werkschuur doen kwetsbare inwoners van Westerkwartier werkritme en werkervaring op en vinden re-integratietrajecten plaats. De huidige werkschuur wordt uitgebreid en omgebouwd tot een multifunctioneel gebouw om zo meer mensen een plek te kunnen geven. Bij deze vernieuwingsslag wordt ook het terrein aan de achterzijde van de werkschuur verbeterd. Hierin bevindt zich onder andere een theetuin. De opslag van materialen, parkeergelegenheid en een nieuwe ontsluiting zijn onderdeel van de nieuwe terreininrichting.

Werkzaamheden

Voorafgaand aan de werkzaamheden voeren we archeologisch booronderzoek uit. Hierna maken we een ontwerp van de terreininrichting en verzorgen we de benodigde vergunningen. Op basis van het ontwerp maken we voor de eerste fase van de uitvoering een werkomschrijving voor de aannemer. Tijdens de realisatie verzorgen we ook de uitvoeringsbegeleiding. In februari 2021 zet de aannemer de eerste schep in de grond.

(foto: Google Streetview)

MUG verstaat z’n vak in praktisch en technisch opzicht, maar ook de wijze waarop met de opdrachtgever en stakeholders wordt gecommuniceerd wordt als erg prettig ervaren. Door een snelle en flexibele houding worden wij op alle gewenste vlakken volledig ontzorgd. Wij hebben zin in de volgende fase!

Nico Boele
Boswachter/beheerder Staatsbosbeheer

Gerelateerd Nieuws

Terug naar overzicht
  • Opdrachtgever: Staatsbosbeheer
  • Plaats: Opende
Contactpersoon

Certificering