GeoSolutions

Bodemdata op orde voor ProRail

ProRail is de spoorinfrastructuurbeheerder en verantwoordelijke voor het spoorwegnet in Nederland. ProRail is voornemens om bodemdata van stationsgebieden inzichtelijk te maken voor derden. Om dit te realiseren is MUG Ingenieursbureau ingeschakeld om gegevens van bodemonderzoeken in het bodeminformatiesysteem (bis) Nazca-i Bodem van ProRail in te voeren. De gegevens komen van bodemonderzoeken van zowel rangeerterreinen als stations in heel Nederland.

Naast de invoer van nieuwe bodemrapporten wordt door MUG Ingenieursbureau de al aanwezige  data gecontroleerd. Rapporten die al in het systeem staan worden bekeken en ontbrekende gegevens worden ingevoerd conform een gezamenlijk opgesteld protocol. Op deze wijze wordt, ook voor de toekomst, de kwaliteit, de betrouwbaarheid en de eenduidigheid van de data gewaarborgd en kan ProRail erop vertrouwen dat de data die gedeeld kunnen worden met derden, accuraat en betrouwbaar zijn.

Wilt u meer weten over de mogelijkheden van onze dienstverlening op het gebied van data op orde of wilt u meer weten over de werkzaamheden die wij uitvoeren voor ProRail? Neem contact op met Albert Henk Kingma, Projectleider Geo-ICT & Geo-Info. 

Terug naar overzicht

Expertise

  • Opdrachtgever: Prorail

Certificering