Infra, Water & Natuur

Herinrichting De Blink in Uithuizen

In Uithuizen werkt de gemeente het Hogeland aan de opwaardering van het centrum. Dit is nodig om de winkelleegstand tegen te gaan en de leefbaarheid van het gebied te vergroten. De plannen voorzien onder meer in het opnieuw graven van het Boterdiep en een herinrichting voor De Blink, het winkelplein in het hart van Uithuizen.

Het Boterdiep liep oorspronkelijk door tot op de huidige Blink. De haven die daar lag werd echter rond 1955 gedempt. Er kwam een plein voor in de plaats. De gemeente Eemsmond wil het centrum van Uithuizen een oppepper geven door het water te laten terugkeren op het plein. Hiervoor heeft Architectenbureau Ziegler Branderhorst een ontwerp gemaakt.

MUG ingenieursbureau heeft van de gemeente Eemsmond opdracht gekregen om dit ontwerp samen met de vervanging van brug De Snik verder op te werken tot een Definitief Ontwerp en te vertalen naar een contract. Tijdens de uitvoering hebben wij de directievoering verzorgd.

Voor deze opdracht wordt de expertise uit verschillende afdelingen van MUG ingenieursbureau samengebracht.

Terug naar overzicht
  • Opdrachtgever: Gemeente het Hogeland
  • Plaats: Uithuizen
Contactpersoon

Certificering