Over ons

Maak kennis met:

Marc Dol

"De eerste keer dat ik geo-data visualiseerde, heb ik de politie kunnen helpen om een pyromaan op te pakken. Op dat moment was ik fotograaf bij 112Groningen en wist nog niet wat geo-informatie was. Ik herkende een patroon in de dagen, tijden en locaties van de brandstichtingen. Een week later, aan de hand van mijn kaart, betrapten de brandweer en politie iemand op heterdaad.

Van IDM naar datamedewerker
Als kind zag ik mezelf op de ziekenwagen werken, maar dit is anders gelopen dan verwacht. Na de havo begon ik al snel aan de opleiding Informatiedienstverlening en -management (IDM) en dat beviel me heel goed. Dit is een algemene opleiding voor informatiespecialisten en het bleek lastig om met geringe werkervaring een baan te vinden in het informatielandschap. Uiteindelijk werd ik benaderd voor de functie van geo-data analist en ging ik aan de slag bij de gemeente. Na mijn contract kwam ik in contact met MUG Ingenieursbureau en ben ik voor deze kans gegaan.

Vele mogelijkheden in geo-data
Met een omweg kwam ik bij geo-informatie terecht en ik vind het erg interessant. Ik ontdek steeds nieuwe aspecten en er zijn veel mogelijkheden. Geo-data heb ik middels zelfstudie geleerd en de komende tijd wil ik nog meer leren tijdens de trainingsdagen!

Ik wil mijn kennis verbreden, de mogelijkheden verkennen en erachter komen welke richting binnen geo-data bij mij past. Het team is erg gezellig en ik kan mijn ei helemaal kwijt in het op orde houden van informatie."

Marc Dol

Certificering