Over ons

Maak kennis met:

Bjorn Makken

"Voor ik bij MUG Ingenieursbureau ging werken heb ik de opleiding Kust-en zeemanagement gevolgd. Deze heb ik wegens persoonlijke omstandigheden niet afgerond. Daarna heb ik verschillende baantjes gehad. Via een voorlichtingsbijeenkomst ben ik bij MUG Ingenieursbureau terecht gekomen.

In eerste instantie werd ik getriggerd door het beroep landmeten. Het leek mij leuk om veel onderweg en technisch bezig te zijn. Nadat ik kennis had gemaakt met MUG Ingenieursbureau kwamen we samen tot de conclusie dat de functie datamedewerker meer iets voor mij is. Het gedetacheerd werken sprak mij het meest aan.

Balans vinden tussen snel en goed
Ik kan mijn perfectionisme perfect kwijt in het werk dat ik dagelijks doe. Als datamedewerker is het belangrijk dat je heel secuur en geconcentreerd werkt. Dit is wel een uitdaging in combinatie met de tijdsdruk die er heerst. Naarmate de tijd verstreek ontdekte ik de balans tussen ‘snel en goed’.

Probleemoplossend denken
Als datamedewerker heb ik een mooie basis om te groeien. Ik ontwikkel mijzelf elke dag en leer vrijwel alle ins en outs van Excel. Het werk is uiteenlopend en soms vergelijk ik het met puzzelen. Als ik bijvoorbeeld een rapport uit 1995 moet invoeren dan ontbreken daar volgens de structuur van tegenwoordig allerlei gegevens. Die moet ik er dan bijzoeken. Daarnaast hebben alle adviesbureaus verschillende structuren en is het soms erg puzzelen waar ik de informatie kan vinden.

Als datamedewerker is het belangrijk dat je probleemoplossend denkt. Het is niet alleen het overnemen van data, je leert scheikundig tabellen uit te lezen en krijgt verstand van de data waar je dagelijks mee werkt."

Bjorn Makken

Certificering