Werken bij

Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen

Als ingenieur kijk je altijd vooruit. Daarom vinden wij het belangrijk om actief in vulling te geven aan duurzaam en betrokken ondernemen. Dit doen wij onder de vlag van de Dijkstra Groep. Duurzaam ondernemen is niet iets wat je roept, maar iets wat je doet. We vertalen duurzaamheid daarom naar concrete acties binnen ons beleid, bedrijfscultuur en bedrijfsprocessen.

Arbo en veiligheid

Arbo en veiligheid is een prioriteit in onze organisatie. We bieden onze medewerkers een veilige omgeving én een cultuur die veilig werken mogelijk maakt. Daarnaast besteden we veel aandacht aan de ontwikkeling en opleiding van medewerkers. Eén van de resultaten van ons personeelsbeleid is dat de Dijkstra Groep een laag ziekteverzuim heeft: 3,5%. Bij Koninklijke Sjouke Dijkstra is dit zelfs nog geen 2%.

Duurzaam met energie

Dijkstra Groep investeert zelf ook in duurzaamheidsmaatregelen. Zo liggen er op het dak van het kantoor in Leek honderd zonnepanelen en is alle binnenverlichting vervangen door LED. Ook op de bouwplaatsen treffen we maatregelen om de CO2-uitstoot te beperken. Bijvoorbeeld door gerecycled asfalt te gebruiken, leveranciers uit de omgeving te kiezen en door te investeren in zo schoon mogelijk materieel.

Social return on investment

Social return on Investment (SRoI) is de wettelijke verplichting voor bouwbedrijven om vijf procent van de aanneemsom van een project te investeren in mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. MUG en Koninklijke Sjouke Dijkstra onderscheiden zich daarin met een duurzame en persoonlijke aanpak. Gemeente Groningen onderscheidde de Dijkstra Groep in 2016 om die reden zelfs met de Social Return Award.

Concreet houdt het ons SRoI-beleid in dat we mensen voor langere tijd aan Dijkstra Groep verbinden dan alleen voor de duur van een project. De medewerker krijgt zo meer kans om zich in te werken en in zijn rol te groeien. En als werkgever kunnen wij serieus investeren in de opleiding en ontwikkeling van die persoon. Absolute win-win dus.

 

Certificering

Nieuwsbrief

Blijf altijd op de hoogte van het laatste nieuws. Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief.

MUG Ingenieursbureau ontwerpt, begeleidt en adviseert bij infrastructurele en bouwprojecten van overheden, woningcorporaties, aannemersbedrijven, architecten en stedenbouwkundigen. We opereren proactief en zoeken altijd naar de duurzaamste en meest praktische oplossing op basis van de nieuwste inzichten.

Hoofdvestiging

Zernikelaan 8, 9351 VA LEEK
Postbus 136, 9350 AC LEEK
T. 0594 55 24 20
E. info@mug.nl

Vestiging Noord-Holland

Geert Scholtenslaan 9
1687 CL WOGNUM
T. 0226 71 12 20
E. info@mug.nl