Werken bij

Historie

MUG is in 1984 in Bedum gestart als landmeetkundig bureau. De letters M.U.G. stonden in eerste instantie voor Meet- en Uitzet Groep, later veranderde dit in Maatvoering, Uitzetwerk en Geodesie. 

In 1988 is het bureau verhuisd naar Zuidwolde en in 1994 wegens groei weer teruggekeerd naar Bedum. Hier werd in 1997 de afdeling Infra opgezet. MUG was inmiddels van 2 naar meer dan 20 medewerkers uitgegroeid.

Op 1 januari 2000 is MUG een ingenieursbureau geworden en heeft men in de stad Groningen aan de Ulgersmaweg de afdeling Milieu opgestart. Hier is later ook de afdeling Infra naar toe verhuisd. De inmiddels tot Geo-Informatie omgedoopte afdeling bleef vooralsnog in Bedum.

De naam MUG was al jaren een begrip en bij velen bekend. Reden om de naam te veranderen was er niet. Het logo met daarin de bekende sjalonstok werd wel gewijzigd in een modernere versie passend bij de dynamiek van MUG.

Vanwege de sterke groei van de afdelingen Infra, Milieu en Geo-informatie was de huisvesting in Groningen en Bedum niet meer toereikend. Daarnaast was er al langere tijd de wens om alle afdeling onder een dak te huisvesten. Op het bedrijventerrein Eemspoort te Groningen werd in april 2003 een nieuw kantoorpand betrokken. Alle afdeling onder één dak op een mooie zichtlocatie aan de Zuidelijke Ringweg van Groningen.

Ook eind 2005 was groei weer de reden om te kijken naar een nieuw jasje. Na diverse panden te hebben bekeken, werd een geschikte locatie in Leek gevonden. Wederom een zichtlocatie, ditmaal aan de A7 op industriepark Leeksterhout. Een prima locatie op de grens van Groningen, Friesland en Drenthe.

In 2008 hebben we met het aantrekken van een aantal archeologen de afdeling Archeologie toegevoegd. Begin 2011 is het innovatieve onderdeel Geo-ICT bij de afdeling Geo-Informatie gevoegd en wordt dit als een aparte discipline in de markt gezet. Geo-ICT blijkt een mooie verbindende factor in de markt (GIS-analyse en GIS-oplossingen) en blijkt ook voor het bevorderen van de samenwerking tussen de verschillende afdelingen van MUG een goede ontwikkeling.

In 2013 en 2014 kregen wij steeds meer aanvragen en werk op het gebied van Geo-Info en Geo-ICT (GIS/BGT) in de provincie Noord-Holland. Dit heeft ertoe geleid dat wij in maart 2015 een vestiging van MUG Ingenieursbureau in Opmeer (Industrieterrein De Veken) hebben geopend. Met deze uitbreiding profiteert MUG van een betere aanwezigheid en optimale bereikbaarheid in Noord-Holland. Inmiddels is MUG Ingenieursbureau Noord-Holland verhuisd naar Wognum. De keuze voor Wognum is een zeer bewuste keuze. In het gebied boven het Noordzeekanaal heeft MUG Ingenieursbureau steeds meer klanten. Wognum is centraal gelegen in het gebied waar we onze diensten willen verlenen.

Vandaag de dag is MUG Ingenieursbureau een volwaardig ingenieursbureau met vier sterke afdelingen die elkaar op vele fronten aanvullen en versterken. In april 2017 is MUG Ingenieursbureau overgegaan op een nieuwe huisstijl en is er een nieuw logo gekomen. Met dit nieuwe logo wordt het innovatieve karakter van MUG Ingenieursbureau onderstreept.

 

Wij werken samen

Samenwerking is belangrijk voor ons. In toenemende mate maken wij deel uit van samenwerkingsverbanden en trekken we samen op met onze partners. Als MKB-bedrijf zijn we actief op zoek naar partners uit onze regio om op een beheerste en onderscheidende wijze invulling te geven aan de steeds groter en complexer wordende projecten.

Partners

Leica Geosystems

Leica Geosystems brengt al 200 jaar revoluties teweeg in de wereld van metingen en landmeten en creëert totaaloplossingen voor professionals in de hele wereld. Bekend om de toonaangevende producten en innovatieve oplossingen, vertrouwen professionals uit diverse segmenten, zoals de luchtvaart, defensie, bouw, fabricage en veiligheid en beveiliging, op Leica Geosystems voor al hun geografische meetbenodigdheden. Met precieze en nauwkeurige instrumenten, geavanceerde software en betrouwbare services biedt Leica Geosystems elke dag meerwaarde aan diegenen die de toekomst van onze wereld vormgeven. Leica Geosystems is onderdeel van Hexagon (Nasdaq Stockholm: HEXA B, hexagon.com), een toonaangevende, wereldwijd opererende leverancier van informatietechnologieën die de productiviteit en kwaliteit van ruimtelijke en industriële toepassingen vergroten.

Leica Geosystems
Esri Nederland

Een kaart verbindt mensen, waar ze ook zijn. Door te werken met dezelfde kaart heeft iedereen hetzelfde beeld. Dankzij het inzicht dat kaarten en geografische analyses geven, is het mogelijk een verschil te maken. Organisaties onthullen de kracht van hun data en maken zichzelf slimmer met het geografisch informatiesysteem (GIS) van Esri: het ArcGIS-platform. Via het platform is onder meer toegang tot veel (open) data, door Esri beschikbaar gemaakt.

Esri Nederland
Werkplaats Omgevingswet

De Werkplaats Omgevingswet is een samenwerking met Interra, MUG Ingenieursbureau, Rho adviseurs voor leefruimte, Lexnoa en Pro Facto. De Werkplaats Omgevingswet ondersteunt overheden, bedrijven en instellingen bij de implementatie van de Omgevingswet en heeft zich de afgelopen jaren actief ingezet op het geven van bekendheid aan de Omgevingswet en aan het opstellen van Plannen van Aanpak voor de implementatie. De Werkplaats Omgevingswet richt zich op het werken met geo-informatie en het in beeld brengen en het uitvoeren van de gevolgen hiervan voor de organisatie, de werkwijzen, de competenties en de opzet en inhoud van omgevingsvisies en omgevingsplannen. Dit vanuit de overtuiging dat geo-informatie een belangrijk middel is om de doelen van de Omgevingswet te bereiken.

Werkplaats Omgevingswet
GeoBusiness

GeoBusiness Nederland is de branchevereniging voor bedrijven die werken met geo-informatie. De vereniging biedt al meer dan 10 jaar een platform voor samenwerking tussen haar leden en andere bedrijven, overheidsorganisaties, maatschappelijke organisaties, brancheorganisaties en onderzoek-, onderwijs- en wetenschapsinstellingen.

GeoBusiness
Altenburg & Wymenga

Altenburg & Wymenga is al bijna 30 jaar sterk in ecologisch onderzoek. Een ervaren partner van o.a. overheden, waterschappen, natuurbeschermingsorganisaties, ingenieursbureaus, maatschappelijke organisaties, bedrijven en particulieren. Altenburg & Wymenga is gespecialiseerd in analyses van het functioneren van natuurgebieden, in vraagstukken op het vlak van integraal waterbeheer en ecohydrologie, in plannen en visies voor ruimtelijke inrichting, in ecologische effectenstudies en in advisering over ecologische aspecten bij ruimtelijke ingrepen en veldonderzoek aan fauna en vegetatie. Ook voert Altenburg & Wymenga ecologische quickscans en toetsingen uit, worden compensatie- en mitigatieplannen opgesteld en verzorgt Altenburg & Wymenga praktische ecologische begeleiding bij de uitvoering van projecten.

Altenburg & Wymenga
Rho adviseurs

Nederland is en land van regels die beschrijven wat we willen beschermen en die voorwaarden stellen aan wat we willen ontwikkelen. Rho adviseurs kent de regels en voorwaarden én weet er mee om te gaan. Deze regels dagen Rho adviseurs uit om te werken aan creatieve oplossingen. Zo kan Rho adviseurs de droom van opdrachtgevers, als initiatiefnemer of plannenmaker, realiseren en tegelijkertijd de belangen van alle betrokkenen tot hun recht laten komen. Rho adviseurs ontrafelt de regels en de voorwaarden, weegt belangen zorgvuldig én pragmatisch af. Rho adviseurs neemt verantwoordelijkheid, creëert draagvlak en houdt de vaart in procedures. Rho adviseurs kijkt over grenzen, verbindt werelden en maakt ruimte voor nieuwe energie voor de realisatie van vierkante meters toekomstig Nederland.

Rho adviseurs
Movares

Een adviesbureau dat slimme adviezen en ontwerpen levert op het gebied van infrastructuur en mobiliteit. 1000 medewerkers werken daarbij nauw samen met klanten en partners. Basis voor deze samenwerking vormen de kernwaarden van Movares: betrokken, duurzaam en vernieuwend. Het motto van Movares: 'Wij verbinden'.

Movares
Archipunt, Ingenieursbureau voor de gebouwde omgeving

Archipunt is het ingenieursbureau voor de gebouwde omgeving. Archipunt brengt gebouwen volledig in kaart (Analyse), geeft advies, maakt ontwerpen (Advies) en is een partner voor de opdrachtgever tijdens de realisatie (Begeleiding). Archipunt werkt met een team waarin verschillende disciplines samenkomen en heeft daardoor een voorkeur voor complexe vraagstukken. Op die manier komen alle expertises samen. Het team bestaat onder andere uit architecten, ingenieurs, psychologen en bedrijfskundigen. Als ingenieursbureau voor de gebouwde omgeving zoekt Archipunt nieuwe mogelijkheden binnen bestaande situaties.

Archipunt, Ingenieursbureau voor de gebouwde omgeving
GeoBorg

GeoBORG is een samenwerking van AGEL adviseurs, MUG ingenieursbureau en HawarIT op het gebied van GEO-databeheer projecten, waaronder de BGT. GeoBORG is een combinatie van een gecertificeerde dienst en een online beheeromgeving voor de BGT en BAG. In de dienst zitten alle aspecten met betrekking tot inwinning, verwerking maar ook koppeling met de Landelijke Voorziening (LV) en het berichtenverkeer (automatisch). Met GeoBORG wordt de communicatie (meldingen) tussen bronhouder en opdrachtnemer gefaciliteerd en wordt de BGT/BAG data (vanuit LV of export van bronhouder) op een centrale server geplaatst. Deze data is online in de cloud beschikbaar via een beheerportaal. In de beheeromgeving kunnen in BGT/BAG gerelateerde acties aansturen.

GeoBorg
Leap3D

Leap3D bestaat uit bevlogen specialisten met een civielkundige, landmeetkundige of bouwkundige achtergrondmet een passie voor 3D. Het doel is de expertise op het gebied van 3D Laserscanning, 3D modelleren en as-built 3D BIM-modellering in te zetten om technische vraagstukken op te lossen en opdrachtgevers in staat te stellen zo efficiënt en effectief mogelijk te werken.

Leap3D

Certificering

Nieuwsbrief

Blijf altijd op de hoogte van het laatste nieuws. Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief.

MUG Ingenieursbureau ontwerpt, begeleidt en adviseert bij infrastructurele en bouwprojecten van overheden, woningcorporaties, aannemersbedrijven, architecten en stedenbouwkundigen. We opereren proactief en zoeken altijd naar de duurzaamste en meest praktische oplossing op basis van de nieuwste inzichten.

Hoofdvestiging

Zernikelaan 8, 9351 VA LEEK
Postbus 136, 9350 AC LEEK
T. 0594 55 24 20
E. info@mug.nl

Vestiging Noord-Holland

Geert Scholtenslaan 9
1687 CL WOGNUM
T. 0226 71 12 20
E. info@mug.nl