Tibbe loopt snuffelstage in Ten Post

23 februari 2024

Scholier Tibbe was afgelopen week één dag lang archeoloog. In Ten Post assisteerde hij bij een bijzondere opgraving waar we de fundamenten van een oude woning onderzoeken. Ter plaatse werkte Tibbe de hele dag mee en vond aardewerk, botjes en een bijzondere naairing.

Echt geweldig
‘Het was één van de beste dagen van mijn leven’, vertelt Tibbe. ‘Ik heb zoveel geleerd, echt geweldig. Ik weet nu waar ik op moet letten als je een opgraving doet en ik heb heel veel vondsten gevonden. Nu wil ik nog liever archeoloog worden.’

Naairing
Echt trots is Tibbe, dat zie je zo. ‘Ik ben zo blij dat ik een naairing gevonden heb. Die komt uit de 16e eeuw.’ Een naairing is een bijzonder voorwerp dat vroeger gebruikt werd om naalden door stof heen te drukken. 'Daar ben ik echt heel trots op.' Naast deze vondst vond Tibbe vooral aardewerk en botjes van dieren.

Tibbe is helemaal thuis in de archeologie. ‘Ik vind archeologie echt heel leuk en het is cool om te zien hoe mensen vroeger leefden. Door het verleden kunnen we het heden meer begrijpen.'

Certificering