Overhandiging prijs Techniek Tastbaar aan scholier Marrit

2 november 2023

Scholier Marrit bezocht Techniek Tastbaar in Leek en deed mee aan onze prijsvraag. Zij raadde op enkele meters na de lengte van de rode kabel en won daarmee een solar bouwpakket! We zochten Marrit thuis op om haar de prijs te overhandigen.

Met het thema energie (en wegenbouw) waren wij dit jaar aanwezig op Techniek Tastbaar in Leek. Marrit bezocht onze stand en deed net als 74 andere scholieren mee aan de prijsvraag. De prijsvraag ging over de lengte van het kabeltracé dat in mei 2023 werd afgerond tussen Pesse en Tweede Exloërmond. Die kabel verbindt maar liefst zes zonneparken over een (kabel)lengte van 49.662 meter!

Na wat rekenwerk, plussen en minnen kwam Marrit uiteindelijk tot haar antwoord. Dat rekenwerk haar goed af gaat, is niet zo gek. Marrit's favoriete vakken op school zijn rekenen en tekenen. Intussen zit ze al in groep 7 van basisschool Van Panhuys en weet ze nog niet helemaal zeker wat ze wil worden. Gelukkig is er nog genoeg tijd voor om dat te ontdekken!

Marrit, gefeliciteerd en veel plezier met het solar bouwpakket. Hopelijk zien we je terug in de toekomst!

Certificering