Vrijwilliger Tim helpt bij de archeologische opgraving in Bedum

29 augustus 2023
2023-08-29 14:08:00

Gisteren ontvingen wij de hulp van onze jongste vrijwilliger Tim. In de laatste week van zijn zomervakantie hielp hij ons met zijn metaaldetector. Met zijn vader bezocht hij de opgraving in Bedum en vond daar onder andere een oude munt in een beerput.

Tim stuurde ons na een open dag een berichtje. "Mag ik een keer bij jullie kijken of helpen? En hebben jullie tips voor een goede metaaldetector?” Inmiddels heeft Tim een eigen metaaldetector en maakt hij zo nu en dan tijd vrij om te helpen bij opgravingen. Zo hielp hij al bij het blootleggen van een stukje muur van de oude waag, bij een proefsleuvenonderzoek in Uithuizen en bij een eind 19e eeuwse beerput in Bedum.

Tim is super enthousiast: "Ik vind het zo mooi allemaal. Ik wil dit werk echt gaan doen later. Dat weet ik nu zeker!” Het is sinds de kijkdag bij het Waagplein in Leeuwarden dat Tim weet dat hij archeoloog wil worden: “Ik ben met mijn moeder bij de opgraving geweest. Ik vond het zo interessant dat ik nu zeker weet dat ik over een aantal jaar archeologie wil studeren. Dankzij jullie. Misschien kan ik later wel bij jullie werken!”

Certificering