Geoweek 2023

16 mei 2023
2023-05-16 09:37:00

Op donderdag 11 mei 2023 namen we deel aan de landelijke GeoWeek. Leerlingen van basisschool OBS Menterhorn in Muntendam kregen op deze dag een inkijkje in de beroepen van archeoloog, landmeter en milieukundig/bodemspecialist.

Tijdens de GeoWeek krijgen leerlingen van 10 tot 15 jaar de kans om kennis te maken met het geo-werkveld. Dit doen ze aan de hand van expedities die gegeven worden door bedrijven uit de geosector. De leerlingen van basisschool Menterhorn krijgen een nieuw schoolgebouw, maar voordat er gebouwd kan worden moet er van alles gebeuren op het gebied van geo. Een mooi onderwerp dus om praktisch kennis te maken met enkele geo-beroepen.

Archeologie, milieu en landmeten
Zo'n 45 leerlingen uit groep 7 en 8 kregen eerst een kennismaking met de werkzaamheden binnen een ingenieursbureau. Daarna gingen ze naar buiten waar ze onder leiding van archeoloog Annemiek zelf op zoek gingen naar sporen uit het verleden. Met milieukundig specialisten Otto en Jesse werd grondonderzoek gedaan en met landmeter Bart werden afstanden geschat, gemeten en vakken uitgezet.

Na afloop van het programma kregen groep 4, 5 en 6 nog een extra bezoekje van archeoloog Annemiek. Deze klassen zijn zelf ook aan de slag met archeologie en kregen nu de kans om al hun vragen te stellen aan een echte archeoloog!

Het was een bijzonder leuke ochtend met enthousiaste leerlingen. Wie weet zien we ze in de toekomst terug als nieuwe collega's ;-)

Certificering