Subsidie aanvragen voor energiebesparing en verduurzaming in provincie Drenthe

11 mei 2023
2023-05-11 12:16:00

Vanaf september 2023 kan er weer een ‘Subsidie oplossingen netcongestie’ worden aangevraagd via provincie Drenthe. Bovendien opent in september de nieuwe SDE++-ronde, waarmee je subsidie aanvraagt voor duurzame energieproductie. MUG ondersteunt bij het uitwerken van slimme oplossingen voor netcongestie. Daardoor vraag jij gemakkelijk subsidie aan voor je haalbaarheidsonderzoek of project voor hernieuwbare energie.

Op korte termijn energie besparen en verduurzamen
Door de sterke groei van hernieuwbare energie kan het elektriciteitsnetwerk in Drenthe de elektriciteitsproductie niet aan en ontstaat zogeheten netcongestie. Om dit probleem op te lossen wordt er door de netbeheerders (Tennet, Enexis en Rendo) hard gewerkt aan het verzwaren en verbeteren van het elektriciteitsnetwerk. De realisatie van deze verzwaring kost tijd. Provincie Drenthe biedt daarom verschillende subsidieregelingen om bedrijven te ondersteunen bij energiebesparing en verduurzaming. Ook zijn er regelingen voor initiatiefnemers die kampen met congestieproblematiek.

Slimme oplossingen voor netcongestie
MUG Ingenieursbureau ondersteunt in het uitwerken van slimme oplossingen voor netcongestie. Denk bijvoorbeeld aan het optimaal benutten van de opgewekte stroom, het toepassen van cable pooling of het inzetten van batterijen. Meer weten over onze mogelijkheden?

Job Plas (06 114 466 26) of Niels de Rooij (06 539 202 17) gaan graag met je in gesprek.

Certificering