Joost loopt snuffelstage bij MUG

3 mei 2023
2023-05-03 16:30:00

Scholier Joost liep zijn snuffelstage bij MUG en werkte mee aan een opgraving en een kabeltracé. “Ik ben een paar dagen archeoloog én energiespecialist geweest! Ik mocht vooral veel zelf doen en meehelpen.”

Joost onderzoekt bij MUG wat hij later wil worden. “Vier dagen lang hielp ik de archeologen en energiespecialisten mee. Met de metaaldetector zocht ik zelf naar vondsten. Ik vond een metalen muntje wat een penning bleek te zijn! Samen met Famke maakte ik een profieltekening van de grond en de laagjes van vroeger.”

Op andere dagen werkte Joost aan een energieproject: "Met AutoCAD tekende ik een kabeltracé voor een biogasleiding. Ik mocht zelf bedenken waar de kabel kwam te liggen en dus wie allemaal met de kabel te maken krijgt. We zijn toen zelfs nog naar een boer op bezoek geweest om daarover te praten. Ik leerde hoe je iemand goed benadert en overtuigt van de plannen!"

“Ik vond het heel leuk bij MUG. Ik denk dat ik later graag de technische kant op wil. En bij MUG zou dat best kunnen!" - Joost Pepping

Certificering