Ruim 1000 bezoekers bij kijkdag Waagplein Leeuwarden

13 februari 2023

De kijkdag bij het Waagplein in Leeuwarden trok zaterdag veel belangstellenden. Jong en oud kwamen luisteren naar de verhalen over de oude waag en vondsten. Famke, Martine, André, Jan Willem en onze vier vrijwilligers begeleidden die dag zo'n 1000 bezoekers!

Al voordat de hekken om 10.00 uur opengingen, stond er een lange rij. Corrie, één van onze vrijwilligers, was gastvrouw en deelde de groepen in. De vier gidsen vertelden van alles over de vondsten en liepen in groepen van 15 mensen langs de vitrine en de resten van de oude waag. Vrijwilligers Wim en Meinte waren aan het werk en vertelden over vrijwilligerswerk bij de opgraving. Tom gaf ten slotte nog een historische uitleg en folder mee aan de bezoekers. 

Tot ruim een uur na de geplande eindtijd werden bezoekers rondgeleid over het bouwterrein. Het project ontvangt veel aandacht in het Leeuwarder centrum en trok ook de belangstelling van het college van Leeuwarden. De burgemeester en wethouders bezochten dinsdagmiddag de opgraving al.

Certificering