Nieuw bij MUG: de NavVis VLX laserscanner

1 februari 2023

Sinds deze maand hebben we een nieuwe scanner in gebruik genomen, de NavVis VLX. Deze draagbare laser- en lidarscanner maakt snelle en nauwkeurige pointclouds van objecten binnen en buiten.

De data die wordt ingewonnen kunnen we verwerken tot as-built tekeningen, digitale terreinmodellen, data voor de BGT (Basisregistratie Grootschalige Topografie) of Digitale Topografische bestanden. De pointclouds lezen we in en zetten we (waar nodig) om tot 3D- en bewerkbare CAD-modellen.

De NavVis VLX zetten we in bij het scannen van:

 • Wegen
 • Bruggen en viaducten
 • Tunnels
 • Sporen
 • Kabels en leidingen
 • Gebouwen
 • Monitoring
 • Havens
 • Luchthavens
 • Petrochemische faciliteiten
 • BAG & BGT

Met het in gebruik nemen van deze scanner kunnen we snel en eenvoudig de omgeving en alle aanwezige objecten vastleggen en de data verwerken. De scanner kan de omgeving ook haarscherp op foto vastleggen. Daarnaast kunnen we een omgeving inrichten waarbij de pointclouds en foto's per locatie makkelijk toegankelijk zijn voor de opdrachtgever.

Benieuwd naar de mogelijkheden en inzetbaarheid? Neem dan contact op met Erik van Duffelen: evanduffelen@mug.nl of 020 801 33 66.

Certificering