Projectbezoek aan baggeropgave Dwarsdiep

12 juli 2022
2022-07-12 14:19:00

Vanmorgen brachten we met geïnteresseerden en betrokkenen een bezoek aan de baggeropgave Dwarsdiep, een project met veel samenwerking tussen waterschap Noorderzijlvest en MUG Ingenieursbureau. Per E-chopper namen we een kijkje bij het depot en bij het baggerschip van JP Schilder, gelegen in het Wolddiep. Dit bood de perfecte kans om vragen te stellen aan de betrokkenen van het project.

Projectleider Johan Poppe lichtte het project toe tijdens een interactieve sessie in de ochtend. De genodigden bestonden uit medewerkers van verschillende waterschappen, de gemeente en provincie. Velen van hen werken aan soortgelijke opdrachten en ontvingen op deze wijze een mooi inkijkje in de voorbereidingsaspecten en de uitvoering van het project.

Met de E-choppers reden we vervolgens naar het depot, waar we vanaf de depotkaders zicht hadden op de persleiding. Op deze plek wordt de baggerspecie het depot ingebracht om te bezinken. In één van de andere depotvakken lagen al grote hoeveelheden slib en vlogen vogels af en aan.

Aannemer J.P. Schilder gaf uitleg over het vullen van het depot en de werking van het baggerschip in de watergang. Voor velen van ons de eerste keer om dit van zo dichtbij mee te maken!

 

Certificering