Scholier Jordy loopt snuffelstage op afdeling Archeologie

29 maart 2022
2022-03-29 07:58:00

MUG Ingenieursbureau ontving afgelopen week de hulp van de vijftienjarige archeoloog in spe, Jordy Pater. Jordy weet het al heel lang zeker: later wil hij archeoloog worden. Na de leerzame week tussen onze archeologen, heeft hij een beeld bij zijn vervolgopleiding en zijn specialisatie: aardewerk.

Jordy doet verslag:

“Het leukste vond ik het schoonmaken van het aardewerk en het in elkaar puzzelen van potten. Dat vind ik echt interessant, omdat het letterlijk is gebruikt door mensen. Ik heb iets in mijn handen wat zij ook in hun handen hebben gehad. Dat is gewoon super interessant. Je kan zien wat de mode was en hoe dat zich ontwikkelde. De eerste potten zagen er heel saai uit, rond en that's it. Hoe verder je in de tijd komt, hoe mooier de potten worden. Ik heb zelfs een pot in m’n handen gehad, bijna een hele, waar de mestresten nog in zaten!

Deze week was nog veel leuker gedacht! Ik had niet verwacht dat het zo uitgebreid was. De archeologen hebben mij erg geholpen bij de vragen die ik had. Ik wil studeren voor archeoloog en ik zou me graag gaan specialiseren in aardewerk. Dat vond ik deze week erg interessant. Ik heb een leerzame en leuke tijd gehad bij MUG!”

Volgend jaar is Jordy’s laatste jaar aan De Ronerborg in Roden (rsg de Borgen). 

Certificering