Startsein voor bouw van zonnepark Vleddermond

22 maart 2022
2022-03-22 10:14:00

Op 21 maart is het startsein gegeven voor de bouw van Zonnepark Vleddermond door Chint Solar en het bestuur van Stichting Gebiedsfonds Stadskanaal. MUG Ingenieursbureau maakt deel uit van het projectmanagementteam van Chint Solar en draagt bij aan de voorbereidingen en de bouw van dit zonnepark.

Op het moment van de foto wordt symbolisch de eerste paal geslagen door Jan Bessembinders, Jaap Blaakmeer (beiden van het gebiedsfonds), grondeigenaar Aike Maarsingh en Mark van Rij van Chint Solar. Daarmee is de bouw officieel van start gegaan.

Naar verwachting zal de bouw van zonnepark Vleddermond in juli worden afgerond, waarna het zonnepark zal worden aangesloten op het elektriciteitsnet. Vanaf dat moment kunnen jaarlijks ongeveer 6.400 huishoudens worden voorzien van duurzame energie. MUG Ingenieursbureau engineerde de kabelverbinding die dit zonnepark met het elektriciteitsnet verbindt. 

Foto: Chint Solar

Certificering