Landmeters volgen training ‘Veilig werken op hoogte'

27 januari 2022
2022-01-27 10:17:00

Afgelopen week ontvingen onze landmeters een training ‘Veilig werken op hoogte’. De training staat in het teken van valbeveiliging, bewustwording van de risico’s op valongelukken en het praktisch omgaan met deze kennis. Veilig werken staat bij ons voorop, met name bij werken op hoogte.

Rope Access Noord in Groningen verzorgde de training voor een eerste groep landmeters uit onze vestiging Leek. In een mix van theorie en praktijk werden onderwerpen als wet- en regelgeving besproken, het gebruik van persoonlijke beschermingsmiddelen en het voorkomen van ongevallen. De nadruk lag met name op de praktische training in de indoor trainingshal. 

Praktijkgedeelte
De instructeurs demonstreerden het juiste en veilige gebruik van de materialen, toepassing ervan en het horizontaal en verticaal bewegen. De trainingshal met klimmogelijkheden biedt veel oefening met positionering en verschillende soorten valbeveiliging. Onze collega’s ondervonden ook het redden van hoogte en wat te doen bij het stilhangen in het harnas.

De komende twee jaar kunnen onze landmeters weer vooruit met een fris certificaat ‘Veilig werken op hoogte’.

Certificering