Hackathon geo-gegevens en GIS

30 november 2021
2021-11-30 15:54:00

Om geo-medewerkers meer inzicht te geven in het geo-domein, organiseerden we afgelopen week een hackathon. Deze is onderdeel van een traineeship Geo-ICT die met behulp van een SLIM subsidie wordt ontwikkeld door MUG Ingenieursbureau, NEO BV Netherlands, GeoBusiness Nederland, Esri Nederland en Fervent.

Met dit traineeship anticiperen we gezamenlijk op het tekort aan geo-gegevensbeheerders en GIS-medewerkers op mbo+ niveau. Het programma is gericht op medewerkers met een mbo+ profiel die willen om- of bijscholen, of vanuit immigratie in Nederland werkzaam worden. Het geeft kandidaten een goede basis in het geodomein.

Het was de eerste keer dat de hackathon plaatsvond. Op locatie bij onze partner Neo kregen onze datamedewerkers een uitdagende geo-opdracht die ze moesten uitwerken en presenteren. Met Frank Smid als begeleider en Isabelle Breton, Jamie Marsman, Bjorn Makken en Luuk Draaisma hebben we een hele mooie en leerzame dag gehad met veel herbruikbaar materiaal en inzichten!

Met dank aan Camille AJ van der Harten (GeoBusiness Nederland) en Henk Janssen (NEO).

Certificering