Solarteam Stellingwerf College bezoekt MUG Ingenieursbureau

18 november 2021
2021-11-18 13:22:00

Afgelopen dinsdag bezocht het Solarteam van het Stellingwerf College uit Oosterwolde ons kantoor in Leek. Het team bestaat uit enthousiaste jongeren tussen de 14 en 17 jaar die al op jonge leeftijd bezig zijn met het thema energie.

Met een zelfgemaakte, op zonne-energie varende boot strijden zij tegen andere teams tijdens de vier wedstrijden van de Young Solar Challenge. MUG Ingenieursbureau sponsort het team zodat ze onder andere het startpakket (hout voor de romp, de zonnepanelen en de motor, accu, verf en zwemvesten) kunnen aanschaffen.

In onze kantine kregen de scholieren een inkijkje in ons bureau en namen we ze mee door onze werkzaamheden op het gebied van energie. Na deze introductie vertelden de leerlingen over de door hun gevaren 'online' races en de races in Franeker en Purmerend. Ook lieten ze zien hoe zij de zonneboot bouwden en deelden ze hun ervaringen met techniek, duurzaamheid en innovatie. Uiteraard hadden ze de solarboot meegenomen zodat collega's de boot konden bekijken en vragen stellen. 

Met de Young Solar Challenge wordt geprobeerd om jongeren enthousiast te maken voor techniek en duurzaamheid. Het is een leuke en leerzame manier om jongeren iets mee te geven voor de toekomst.

Meer informatie over het team is te vinden op hun website: www.solarteamswc.nl

Certificering