Bijzondere archeologische expositie: Een sloot aan vondsten

28 oktober 2021
2021-10-28 10:22:00

Op dinsdag 26 oktober werd de expositie 'Een sloot aan vondsten' geopend in het Museum Wierdenland in Ezinge. De expositie is bijzonder omdat deze nu al te bezoeken is, terwijl de archeologische opgraving nog niet is afgerond.

De expositie staat in het teken van de archeologische opgraving bij Adorp waar een deel van een wierde wordt opgegraven vanwege de aanleg van een fietspad. Op de plek waar nu de wierde ligt, wordt later een sloot aangelegd en in combinatie met de grote hoeveelheid vondsten heeft de expositie deze toepasselijke naam gekregen. De meest bijzondere vondsten zoals bijvoorbeeld Romeinse mantelspelden (fibula’s), weefgewichten en een nagelreiniger zijn dus nu al te bekijken in het museum.

De opening werd verzorgd door museumdirecteur Elise van Ditmars en archeologen Cuno Koopstra en Andre Pleszynski. Zij gaven een uitgebreide toelichting over de achtergrond van de opgraving.

De expositie is te bezichtigen tot en met 27 maart 2022. Kijk voor meer informatie op: www.wierdenland.nl.

Certificering