Archeologen bekijken vondsten met leerlingen basisschool Oldenije

27 september 2021
2021-09-27 13:32:00

Vrijdag 24 september namen de archeologen Cuno Koopstra en Marlies van Kruining van MUG Ingenieursbureau, de leerlingen van basisschool de Oldenije wederom mee in de wereld van archeologie. Het was een vervolg op de archeologielessen die voor de zomervakantie plaatsvonden in verband met de verbouwing van het schoolgebouw.

De school is gesierd met vondsten van klei, gevulde kistjes, boeken en posters over het project rondom de archeologische opgraving. Dit is dé kans voor de leerlingen om hun vragen te stellen en vermoedens van eerder veilig gestelde vondsten te toetsen bij onze archeologen.

De dag begint in de klassen van de jongste leerlingen. Met gespitste oortjes luisteren ze naar de verhalen over het vroegere klooster, de geheime tunnel en de beerput. In de kring worden potscherven en botten doorgegeven en vondsten geraden. 

In de hogere klassen hebben leerlingen zelf archeologisch veldwerk verricht en liggen de schoongemaakte vondsten al klaar op tafel. Vingers schieten de lucht in en de leerlingen zijn enorm enthousiast! Na een inleiding van Cuno Koopstra gaan de archeologen met groepjes leerlingen in gesprek over hun bevindingen. Aan de hand van een vondstenkaart hebben de leerlingen vastgesteld wat zij aantroffen onder het schoolplein. 

Certificering