Zonneparken Buinerveen en Stadskanaal aangesloten en in gebruik

29 oktober 2020
2020-10-29 20:22:00

Op 23 oktober 2020 zijn de nieuwe zonneparken Buinerveen en Stadskanaal aangesloten op het elektriciteitsnet van TenneT. Met een oppervlakte van in totaal 118 hectare en een opbrengst van totaal 146 megawattpiek leveren de parken jaarlijks elektriciteit voor zo'n 44.900 huishoudens.

Kabeltracé van 27 kilometer

Beide zonneparken zijn aangesloten op het hoogspanningsnet van TenneT. Hiervoor is een 33 kV middenspanningskabel aangelegd van zonnepark Buinerveen naar het onderstation van zonnepark Stadskanaal. Vervolgens is een 110 kV hoogspanningskabel aangelegd van Stadskanaal naar het TenneT hoogspanningsstation in Meeden. Het totale kabeltracé heeft een lengte van ruim 27 kilometer.

Tracéstudies en projectportaal

MUG Ingenieursbureau heeft hiervoor in opdracht van Chint Solar / Astronergy en PowerField de tracéstudies gedaan en de uiteindelijke voorkeursvariant uitgewerkt tot aan ontwerp & engineering inclusief alle bijbehorende vergunningen en zakelijk recht overeenkomsten (ZRO) met de grondeigenaren. Ook hebben we een dashboard en projectportaal gerealiseerd waarmee de opdrachtgever op elk moment zicht had op de voortgang en planning van het project. In het portaal zijn alle relevante kaarten in een GIS-omgeving zichtbaar en zijn alle relevante en meest up-to-date documenten beschikbaar op één plek.

Bekijk hieronder het nieuwe zonnepark vanuit de lucht. Meer beelden en informatie over de zonneparken van Powerfield en Chint Solar vindt u op de website van Powerfield en de website van Chint Solar.

Bekijk het project

Zonnepark Stadskanaal week 41 - 2020

Zonnepark Stadskanaal in aanbouw. Kijkt u hier voor meer informatie: https://www.powerfield.nl/project/stadskanaal/

Certificering