SROI in Noord-Holland

29 april 2019
2019-04-29 10:43:00

Na de gunning van het Zaanstad-contract in 2018 was het noodzakelijk dat de afdeling Geo-Info meetassistenten zou aantrekken die samen met onze landmeters de deformatiemetingen (waterpassen) zouden gaan uitvoeren.Omdat er in het contract een Social Return On Investment-verplichting van 5% van de omzet opgenomen was, wilden we dit combineren.

Zo kwamen we in contact met WSP (Werkgevers Servicepunt), een onderdeel van Werkom, het leerwerkbedrijf van de gemeenten Zaanstad en Purmerend.

Chris Ceinos, Adviseur Werkgevers Servicepunt Zaanstreek-Waterland, heeft ons vanuit Werkom begeleid in het zoeken naar geschikte meetassistenten. Dankzij een prima samenwerking werken er nu drie mensen bij ons met afstand tot de arbeidsmarkt. Deze drie assistenten zijn in dienst van Fervent en worden door ons ingehuurd voor de totale duur van het Zaanstad-project.

De combinatie van de SROI-verplichting en het zoeken naar medewerkers heeft goed uitgepakt en Werkom is daardoor enthousiast over ons initiatief en over deze constructie.

Afgelopen 18 april om 07.00 uur ’s ochtends (!) was er een werkgeversontbijt met een groot aantal regionale ondernemers bij Werkom in Purmerend. Door Chris Ceinos van Werkom was Koert Schoon, senior projectleider Geo-Info, uitgenodigd om daar te vertellen hoe MUG Ingenieursbureau omgaat met SROI in het kader van maatschappelijk verantwoord ondernemen. Uiteraard is de kans aangegrepen om MUG Ingenieursbureau in Noord-Holland grotere bekendheid te geven.

Lees hier het mooie krantenartikel dat over de ontbijtbijeenkomst is geschreven waarin Koert uitvoerig aan het woord komt.

Certificering