Starthandeling project Overige regionale keringen

7 februari 2019
2019-02-07 11:23:00

Woensdag 6 februari is de starthandeling voor het project: Overige regionale keringen, gegeven. Fokko Luinstra (agrariër), Jan van der Meer (Grondverzet- en aannemingsbedrijf Van der Meer b.v.), Eisse Luitjens (lid dagelijks bestuur Waterschap Noorderzijlvest) en Niek de Boer (directeur MUG Ingenieursbureau) hebben de schop in de grond gezet en daarmee de officiële starthandeling verricht.

In het gebied van Waterschap Noorderzijlvest liggen kades die grote delen van Groningen maar ook Friesland beschermen tegen overstroming. Tijdens de laatste beoordeling bleek dat een deel van deze kades niet hoog en/of stabiel genoeg zijn voor de toekomstige waterveiligheid. Hierdoor is MUG Ingenieursbureau bezig met het versterken van 40 kilometer aan boezemkaden in opdracht van Waterschap Noorderzijlvest.

Deze kades horen vaak niet bij specifiek bij één kanaal, sloot of meer en liggen vaak op particulier terrein. De samenwerking met de agrariërs en de versnipperde ligging maken het project zo bijzonder!

RTV Noord was ook aanwezig bij de starthandeling. Eisse Luitjens is geïnterviewd en het radiofragment is hier te beluisteren. (Bij minuut 17.19 begint het interview met Eisse).

Ook heeft RTV Noord een korte video over de starhandeling en het project gemaakt.

Certificering