Tv-opnames 'Later als ik groot ben'

28 november 2018
2018-11-28 11:28:00

MUG Ingenieursbureau is betrokken bij het jeugdprogramma ‘Later als ik groot ben’, gepresenteerd door Jochem van Gelder. Seth, 11 jaar, heeft interesse in het vak landmeten en wij gaan hem meenemen in de mogelijkheden voor opleiding en werk.

Begin oktober zijn de opnames gestart bij het SOMA-college in Harderwijk en  25 oktober zijn er opnames bij ons op kantoor in Leek gemaakt. Begin augustus vond al de opname plaats van het onderdeel EHBO. Een acteur in MUG-kleding figureerde hierin als landmeter. Met onze meetapparatuur keurig opgesteld, zag dat er alvast professioneel uit.

Seth heeft een dagje mogen meten bij MUG Ingenieursbureau om te kijken of het beroep landmeter ook wat voor hem zou kunnen zijn. Samen met presentator Jochem van Gelder en landmeter Douwe van der Mei is Seth naar twee verschillende projectlocaties gegaan. Bij de Euvelgunnerbrug, de Aanpak Ring Zuid, heeft Seth de exacte maten van de brug gemeten met de nieuwe RTC360 laserscanner van Leica. Daarna zijn ze naar de Zeedijk versterking in Delfzijl gegaan voor een nulmeting voor de ophoging van de dijk met graafmachines. Deze meetgegevens heeft Seth doorgestuurd naar de ontwerper, die de opdracht vervolgens weer kon doorzetten naar de bestuurder van de graafmachine. Tot slot heeft Seth een controlemeting gedaan om te controleren of de dijk voldoende en volgens plan op hoogte was gebracht.

Of Seth enthousiast is geworden voor het beroep landmeter? Kijk de aflevering terug!

Certificering