De nieuwste Leica-apparatuur bij MUG Ingenieursbureau

5 oktober 2018
2018-10-05 11:46:00

MUG Ingenieursbureau gaat over op TILT: meer bereik en sneller meten!

De afgelopen jaren is de afdeling Geo-Info aanzienlijk gegroeid. Met deze teamuitbreiding zijn wel nieuwe total stations aangeschaft, maar zijn de bestaande total stations niet vervangen. Hoog tijd voor een rigoureuze inhaalslag! Het voltallige team van landmeters en maatvoerders is eind augustus voorzien van de nieuwste Leica total stations, de zogenaamde 1-seconde-toestellen. Dat houdt in dat de metingen met deze toestellen uiterst nauwkeurig zijn en wij onze klanten topkwaliteit aan meetwerk kunnen leveren.

Niet alleen de total stations zijn vervangen, ook heeft Leica Geosystems in 2017 de GS18 T GNSS ontvanger op de markt gebracht. Deze innovatieve GNSS-ontvanger is het pronkstuk  van de Leica-lijn op het gebied van GPS-metingen. De GS18 t ontvanger is onder andere voorzien van een IMU- en tilt-sensor. Hierdoor is het niet meer noodzakelijk om tijdens de meting de stok loodrecht te houden. Onbereikbare meetpunten zijn nu ineens wel bereikbaar. Een ander groot voordeel van deze ontvanger is dat de meettijd vele malen korter is dan bij de voorgangers. Kortom: meer bereik en sneller meten!

In totaal zijn er 12 TS16 1”-total stations, 15 CS20-veldboeken en maar liefst 20 GS18 T-ontvangers geleverd.

“We zijn er trots op om te vermelden dat MUG Ingenieursbureau het eerste landmeetkundige bureau is dat volledig overstapt op de nieuwe GS18 T-ontvangers van Leica Geosystems en we zien het als een voorrecht om met deze nieuwe ontvangers te mogen werken.”

Bart Lefferts, Senior projectleider Geo-Info – MUG Ingenieursbureau

De logistiek
In twee dagen tijd zijn alle medewerkers voorzien van de nieuwe sets en heeft Leica gebruiksinstructies gegeven. De volgende dag was iedereen weer buiten aan het werk en genoot men van de nieuwe mogelijkheden. Naast de landmeters van de afdeling GEO-Info is ook de afdeling Infra, Water en Natuur voorzien van een nieuwe GNSS-ontvanger en is ook de afdeling Archeologie voorzien van een compleet nieuwe uitrusting. De verouderde total stations, GPS-ontvangers en total stations zijn retour gegaan naar Leica Geosystems.

“Zowel MUG ingenieursbureau alsook Leica Geosystems streven naar innovatieve producten en diensten. In deze gezamenlijke zoektocht is een duurzame relatie ontstaan die weer wordt onderstreept met deze indrukwekkende order. Samen met de afspraken rond het onderhoud en de ondersteuning kan MUG de komende jaren weer werken met de nieuwste technologie die verkrijgbaar is in de markt”

Rick Weehuizen, Sales Geomatics NL, Leica Geosystems

 

Certificering