Inmeten kelders historisch stationsgebouw Groningen

27 februari 2018
2018-02-27 12:08:00

In opdracht van Movares heeft de afdeling Geo van MUG Ingenieursbureau  de kelders van het stationsgebouw inzichtelijk gemaakt. Daarnaast zijn ook het stationsplein aan de voorzijde van het gebouw en de fietsenstalling onder het plein ingemeten.

Onder het station komt een fietstunnel. Voor de ontwerpers is het van belang de situatie van de ruimtes onder het stationsgebouw en onder het stationsplein te weten.  Aangezien de ruimtes onder het stationsgebouw laag en slecht toegankelijk zijn, is vooraf gezocht naar de beste mogelijkheid om in te meten. Hiervoor zijn zelfs enkele muren gesloopt.

Bijzonder aan dit project is dat MUG Ingenieursbureau feitelijk alle mogelijkheden heeft ingezet om efficiënt en nauwkeurig te kunnen meten. Er is gebruik gemaakt van een waterpastoestel, een gps-set, een total station en van beide 3D scanners. Met veel creativiteit van de betrokken landmeters is het werk uitgevoerd. Dat is ook te zien op onderstaande foto waar via de trap een waterpassing uitgevoerd wordt.

Het uiteindelijk resultaat is een nauwkeurig inzicht in de ruimtes onder het stationsgebouw en de situatie van het stationsplein en de fietsenstalling. Deze data vormen de  basis voor het ontwerpen van de tunnel. Daar zijn we trots op!

 

Certificering