Mapathon voor het Rode Kruis

De wereld in kaart voor Missing Maps

Dinsdag 9 mei 2023

Op 9 mei 2023 organiseren wij een mapathon! Samen met een groep vrijwilligers brengen we een actueel crisisgebied in kaart. Zo helpen we hulporganisaties aan betrouwbare geografische data en kunnen zij gerichter hulp bieden aan communities in nood. Help jij ons mee?

Wat is Missing Maps?
Missing Maps is een samenwerking tussen het Amerikaanse en Britse Rode Kruis, Artsen zonder Grenzen en het Humanitarian OpenStreetMap Team. Deze organisaties brengen kwetsbare gemeenschappen wereldwijd in kaart om gerichter hulp te kunnen bieden. 

MUG en Missing Maps
Samen met het Rode Kruis organiseren wij op dinsdag 9 mei een mapathon in Zwanenburg en Leek. Met een groep vrijwilligers verzamelen we die avond betrouwbare geografische data en tekenen we met speciale tools een actueel crisisgebied in met behulp van luchtfoto's. Omdat het om een actuele casus gaat, horen we pas vlak van tevoren om welk gebied het gaat.

De avond ziet er als volgt uit:
16.15 uur - Inloop
16.30 uur - Introductie door het Nederlandse Rode Kruis en MUG Ingenieursbureau
17.00 uur - Sessie Missing Maps
18.30 uur - Pauze
19.15 uur - Sessie Missing Maps
20.30 uur - Einde Missing Maps

Wat heb ik nodig?
Neem je laptop en oplader mee naar de avond van Missing Maps. Als je een computermuis hebt, breng die dan ook zodat je gedetailleerder kunt werken. Heb je geen laptop? Laat het dan van tevoren weten, dan zorgen wij voor een werkplek. In de pauze is er catering, koffie en thee.

Voor de start van de mapathon kun je al een aantal zaken voorbereiden:

Iedereen is welkom! 
Je hoeft geen ervaring te hebben met karteren en er zijn geen kosten aan deelname verbonden. Heb je nog vragen? Neem dan contact op met Sander van Beek. 

Meer informatie over het project Missing Maps vind je op de site van Missing Maps of Artsen zonder Grenzen.

Aanmelden

Vul het onderstaande formulier in om je aan te melden voor de mapathon.

Certificering