Milieu

Maak kennis met:

Cor Postma

Cor is Milieukundig begeleider bij de afdeling Milieu & Archeologie. Hij is al jaren actief in de bodemwereld en studeerde onder andere milieutechnologie. Voordat hij ruim twee jaar geleden als bodemspecialist begon bij MUG Ingenieursbureau was hij al bodemonderzoeker. Inmiddels is hij milieukundig begeleider. Veldwerk vindt hij het leukste wat er is.

"Als milieukundig begeleider is vrijwel elke werkdag en projectlocatie een verrassing. Het ene moment sta ik langs de snelweg bij een ongeval, waarbij olie in de berm lekt en heb ik contact met de politie en Rijkswaterstaat. Het andere moment sta ik op een bouwlocatie waar 22.000 kuub grond gesaneerd wordt of in een natuurgebied waar ik word omringd door rust. Elke projectlocatie is uniek en dat vergt elke keer weer maatwerk.

De rol van milieukundig begeleider is heel veelzijdig. Als de bodem vervuild is en er gesaneerd moet worden heb ik voornamelijk een toezichthoudende, controlerende en adviserende rol. Op projectlocaties controleer ik of er gewerkt wordt volgens de protocollen en zorg ik dat er gewerkt wordt volgens het plan van aanpak van de aannemer. Ik geef aan hoe diep en waar er gegraven moet worden. Vervolgens kijk ik of de juiste 'vlek' eruit wordt gehaald. Op het moment dat ik denk dat alles schoon is neem ik een verificatiemonster en stuur ik deze naar het lab. Het lab toets vervolgens het monster. Als het monster schoon is kan de sanering worden afgerond."

"Het leukste aan mijn werk vind ik het communiceren met verschillende mensen en organisaties én het oplossingsgericht denken."

Cor Postma

Certificering