GeoSolutions

Maak kennis met:

Anne van Kampen

Datafouten zijn voor Anne een puzzel om op te lossen. "Voor gemeente Amsterdam ben ik als geodataspecialist verantwoordelijk voor het gegevensbeheer van de objecten in de openbare ruimte. Ik ben telkens op zoek naar verbeterpunten om de data zo goed, compleet en kwalitatief mogelijk te krijgen. Daar maak ik werkplannen voor. Analytisch werk, maar tegelijk ook heel menselijk. Er wordt door veel verschillende collega's met data gewerkt en iedereen heeft verschillende meningen over hoe de data eruit moet zien."

Efficiënter werken door data
Anne werkt als geodataspecialist binnen de afdeling Verkeer en Openbare Ruimte aan verschillende projecten tegelijkertijd. “Lekker gevarieerd dus! En het leuke ervan is dat je problemen echt aanpakt en de uitkomst ervan ziet. Laatst bijvoorbeeld, werkten we aan de implementatie van een nieuwe kaart. Met deze kaart kunnen gegevensbeheerders hun werk nu sneller uitvoeren."

Data naar hoger niveau
"Met mijn werk probeer ik de datakwaliteit van de geodata van gemeente Amsterdam naar een hoger niveau te tillen en zorg ik ervoor dat collega’s makkelijker en sneller met deze data kunnen werken. Het puzzelen met data, daar word ik blij van!"

"De coördinerende rol vind ik leuk. Het is veel sparren, wensen beluisteren en slimme oplossingen bedenken. Zo krijg ik de kans om technische kennis te combineren met het werken met mensen."

Anne van Kampen

Recente projecten

Certificering