Geo-Info

Maak kennis met:

Ruben van Collem

Senior landmeter/maatvoerder

“Tijdens mijn stages van de opleiding mts Bouwkunde kwam ik erachter dat ik een echte doener ben. Al snel was ik het muffe kantoor zat en wilde ik naar buiten. Tijdens één van mijn stages kwam ik terecht in de maatvoering en pikte dat heel snel op. Het leuke eraan vind ik de diversiteit, het actief buiten bezig zijn en het feit dat je moet blijven nadenken bij wat je doet. Bouwmaatvoering is echt mijn ding en daar heb ik veel ervaring in.

Na vijftien jaar bij dezelfde werkgever was het tijd om een nieuwe stap te zetten in mijn carrière. Inmiddels werk ik ruim vijf jaar voor MUG en tot op de dag van vandaag heb ik het naar mijn zin. Bij MUG had ik direct een goed gevoel: het bedrijf past bij mij als persoon. Er is een persoonlijke benadering, ik heb veel contact met directe collega’s en we wisselen vaak kennis uit. MUG voert hele interessante projecten uit en dat sprak me erg aan. Zo kan ik me ook ontwikkelen in andere facetten van maatvoering. 
 
Ik zit al meer dan twintig jaar in het maatvoeringsvak, maar als avondmens is de start om 07:00 uur nog altijd vroeg. De dag begint vaak met het bespreken van zaken en aandachtspunten met de uitvoerder(s) van een project. Onze maatvoering is belangrijk omdat onderaannemers of opdrachtgevers daar veelal afhankelijk van zijn. Bij de start van een project zijn er veel uitdagingen waar je mee te maken hebt. Je moet bijvoorbeeld een helder beeld van de plannen hebben, zowel in 2D als in 3D, om de maatvoering of het maatvoeringsplan goed uit te kunnen denken. Ook het maatvast blijven en secuur werken onder druk blijven grote uitdagingen. Daarnaast vind ik het leuk om naar manieren te zoeken die het werk vergemakkelijken. Zo heb ik bijvoorbeeld een stok bedacht waarmee je zonder te bukken een piket in de grond kan slaan.
 
Vaak ben ik het gezicht en het aanspreekpunt voor de bouwmaatvoering van MUG in Noord-Holland. Ik word aangesproken door uitvoerders, projectleiders of werkvoorbereiders en dat kan erg druk zijn. Daarnaast ontmoet ik ook veel mensen en tref ik vaak bekenden. In de bouw kom je elkaar altijd weer tegen en dat maakt het zo leuk.”

“De afgelopen twee jaar heeft Ruben op het project Vijzelstraat en Vijzelgrachtgarage in Amsterdam gezeten. Begin dit jaar nam hij tijdelijk een klus over voor Bot Bouw en dat is dermate goed bevallen dat MUG de komende tijd nog meer projecten voor hen mag uitvoeren.”


Machlon Feenstra
Senior projectleider Geo-Info

Certificering