Geo-ICT & Data

Maak kennis met:

Mark Verlaat

Mark spreekt de taal van ICT én van geo-gebruiker als geen ander. "Als adviseur vertel ik over GIS en implementeer GIS. Ik bouw GIS-omgevingen en denk na over de techniek, functionaliteit en architectuur. In deze functie mocht ik afgelopen jaar drie dagen per week gedetacheerd werken bij DICTU* aan de digitale GIS-infrastructuur voor de ministeries EZK en LNV. Echt een leuke job!

Met het team beheerde ik meer dan 50 verschillende servers voor de Rijksoverheid, RVO, Instituut Mijnbouwschade Groningen, Rijksinspectie Digitale Infrastructuur, Nederlandse Voedsel en Warenautoriteit en nog vele andere klanten. We deelden veel kennis en de synergie tussen de developers en operations vond ik fantastisch. In sprints werkten we aan GIS-vragen en we zorgden ervoor dat het systeem blijft draaien en de certificaten, beveiliging en patches en updates in orde zijn. De dynamiek die er heerst, het oplossingsgericht werken, de innovatie en de implementatie van nieuwe software in de architectuur vond ik heel gaaf.

Een OPS'er zorgt voor een gedegen uitvoering van de architectuur en zorgt voor dat GIS-systemen goed met elkaar samen werken.

Inmiddels zit mij opdracht bij DICTU erop en kijk ik met veel plezier terug op deze leuke tijd. Bedankt voor de fijne werkplek en de goede samenwerking!"

Mark Verlaat
Adviseur Geo-ICT & Data


*DICTU is een van de grootste ICT-dienstverleners binnen de Rijksoverheid en ondersteunt de primaire processen van diverse uitvoeringsorganisaties en de ministeries van EZK en LNV. Een aantal van hun datasets is openbaar beschikbaar, zoals de kaart met gas- en olievelden in Nederland. DICTU heeft als taak deze databronnen beschikbaar te stellen via de GIS-systemen.

Certificering